Има ли футбол в Бургас? Има…

0

Бургас е един от най-развитите икономически градове в България. Тук се намира най-голямото като писта

[sociallocker id=5830]

летище в страната, тук има няколко пристанища, да не говорим, че тук се намира и най-голямата петролна рафинерия на Балканите. Градът дълго време изживяваше своите футболни провали. След великата серия на Нефтохимик от средата и края на 90-те години на миналия век, в Бургас нещо се случи. То не бяха проекти, обещания и какво ли не. Дражев, Събев и прочее съсипаха и двете марки Черноморец и Нефтохимик, като в един момент объркаха напълно и футболните фенове. Защото не беше логично Черноморец да играе на стадион Нефтохимик, а неговият стадион да бъде буквално заличен. Не беше логично и Нефтохимик да бъде пратен в Долно Езерово, с всичките уважения към жителите на този квартал.

И така. Въпросът е има ли футбол в Бургас в момента. Ами има. Има и това е факт. Доказа го тимът на Нефтохимик, който изживя своята Голгота, за да покаже, че има място в българския футболен елит и дори за нещо повече. След една тежка есен, след много проблеми и промени, сега отборът е намерил себе си. Намерил го е с младия и амбициозен треньор Христо Янев, с нахъсаните футболисти и с толерантото и комуникативно ръководство. Двата мача от пролетния дял на първенството показаха, че Нафтата е на прав път. Категорична победа над Монтана, със силна игра и изтървана победа над пловдивското Локо. Нефтохимик вече има стил и самочувствие, играе като отбор с цел и малко трябва, за да тръгне в една силна серия. Това се вижда с просто око.

Заради това и трябва да бъде подкрепен. Футболът е игра за феновете. Те са солта на мача. Но в Бургас в последните години те се оттеглиха от мачовете. Време е да се върнат. Сега е моментът. Идва мач с Лудогорец. Дали чудото ще стане? Не е ясно. Но е по-добре всички да го видим на живо. Заради това. Хайде на мач!

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]