ИЗУМИТЕЛНО ВИДЕО: Ураганът „Офелия“ срути козирката на стадион

0
-
-

Ураганът „Офелия“, който връхлетя крайбрежието на Ирландия, направи неизползваем стадиона на местния елитен клуб Корк Сити, съобщава вестник Сън-Ирландия и подкрепя информацията си със снимки и видео.

Така днешната среща между отбора на Корк Сити и Дери Сити е отложена и ще се играе на друга дата, която ще бъде обявена допълнително от Футболната асоциация на Ирландия. Пораженията, които ураганът нанесе, са на западната трибуна на стадион Търнър Крос, която се нарича Деринейн Роуд Стенд. Цялата козирка на въпросната трибуна се е срутила след изкъртване на придържащите стълбове и трибуната, седалките, както и стълбището, подстъпите към нея са неизползваеми.

„Щетите по базата са видими, но няма да правим никакви проверки или опити за разчистване на отломките, докато не е напълно безопасно за хората, които ще работят по този проблем. Докато не приключи „Офелия“, ние дори не можем да направим оценка на щетите“, заяви говорител на Корк Сити.

Мениджърът на клуба Кени Шийлс пък призова срещата директно да бъде отложена минимум с една седмица, за да бъде гарантирано здравето на футболистите и публиката.

„Зелено-червените“ от Корк са лидери в първенството със 72 точки, макар в последните три мача да не познават победата. На 6 след тях и мач повече е Дъндолк, който беше шампион в предишните три сезона. Дери Сити е на 4-о място и се бори за участие в Лига Европа.

Източник: gong.bg

Снимка: Sportsfile

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]