Изплащането на сектор „А“ не върви по план

0
-
-

Новият сектор „А“ на „Георги Аспарухов“ не успя да повиши зрителската посещаемост на домакинските

[sociallocker id=5830]

мачове на Левски.

Трибуната бе пусната в експлоатация на 23 април 2016 година. Това стана на двубоя за първенство с Лудогорец (0:0).

Оттогава съоръжението се напълни до откат само веднъж – в домакинството на Марибор от втория квалификационен кръг на Лига Европа. В последните есенни двубои сектор А пустееше.

От клуба вече признаха, че изплащането на трибуната не върви по план. Приходите от нея трябваше да отиват директно по сметките на компаниите, които я строиха.

Освен това, разходите за ток на клуба са скочили около 3 пъти заради експлоатацията на сектор А. Освен това вече трябваше да заработи музей, да има и ресторант.

По план трябваше да са завършени и новите съблекални. Нищо от това обаче не се случи. В момента вместо трибуната да генерира някакви приходи на клуба всекидневно, то това става само по време на домакинствата. През останалото време работи само клубният фен магазин.

След като се сдоби с мажоритарния пакет акции на Левски, новият собственик Спас Русев заяви, че секторът ще бъде покрит до Нова година. Това обаче не се случи, а въобще няма и яснота дали ще стане.

Оказа се, че босът се е съветвал със специалисти, които са го посъветвали, че може да излезе по-евтино трибуната да бъде съборена и да започне строежът на нов стадион.

Спас Русев разкри в края на месец октомври, че дълговете на клуба са около 20 милиона лева. Голяма част от тях са свързани именно със сектор А на „Георги Аспарухов“.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]