Излъгаха ли шефовете на ЦСКА? Или просто спестиха истината…

0
-
-

Не е добре да се лъже. Никога. Особено в навечерието на светлия християнски празник Рождество. В ЦСКА този месец ни напомниха за времената от управлението на прф. Александър Томов. Когато трябваше да погледнем дали има слънце, щом той ти каже „Добър ден“.

За какво става въпрос? На 7 декември, четвъртък, без натиск или основателна причина, „червените“ публикуваха на официалния си сайт следното съобщение:

„Армейци,

на заседание на Управителния съвет на ПФК ЦСКА взехме важно решение.

Въпреки големия интерес към някои наши футболисти ние сме категорични, че този отбор на ЦСКА има голям потенциал и няма да продадем нито един от основните ни футболисти, а напротив.

Вярваме, че ако този тим бъде запазен и надграден, можем да постигнем целите си, а именно спечелването на 32-та титла и Купата на България.

От ръководството“.

Снощи се появи ново съобщение – ЦСКА продаде защитника си Антон Недялков на американския Далас. За 1.5 милиона долара. Всичко е ясно, точно и коректно, както би казал проф. Томов. Да, ако го нямаше първото обръщение към „армейците“. Антон трябва да се развива, всеки футболист у нас мечтае за чужбина. А в САЩ ще изкара и доста пари. Сумата за правата му също си заслужава. Но нали самите хора от УС на ЦСКА заявиха, че са категорични в намерението си да не продават основни футболисти?

Недялков е от тях. Може би в Топ 3 на най-добрите. Според мен, именно той е №1 в Първа лига на поста ляв бек. Записа 19 мача за първенство от 20 кръга. Само Николай Бодуров има повече от защитниците на ЦСКА – пълен актив от 20 срещи. Антон е национал и със сигурност липсата му ще се отрази на „червените“ в мачовете с Левски за Купата и в битката с Лудогорец и „сините“ за титлата. Но да му мисли Стамен Белчев.

Излъгаха ли шефовете на ЦСКА? Или просто спестиха истината… Трябва ли да се извинят? Но защо да го правят, когато на феновете явно това им харесва. Такъв извод може да си направи човек, когато чете фенските форуми и страниците в социалните мрежи, свързани с ЦСКА. Трансферът бил истински удар, идвали свежи пари. Чак България била прославена, сега в САЩ се сетили за нас и „армейците“ от Борисовата градина. Това са част от коментарите.

Добре, може би проблем няма, всичко е наред. Червената лампичка светна. Ще прегрее и изгори, ако Недялков бъде последван към изхода от други основни футболисти. Най-вече от голмайстора Фернандо Каранга. Оферти за тях не липсват, ако трябва да се доверим на УС на ЦСКА. Членовете на който не лъжат. И са категорични…

Източник: Ангел Домусчиев/ topsport.bg

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]