Изключителна гордост! Избраха бургазлийка да участва в Отбора на света на Мача на хилядолетията по шахмат

0
-
-

След успешното приключване на всички необходими административни действия, с голяма гордост от ШК „Бургас 64“ споделят, че FM Нургюл Салимова – състезателка на ШК „Бургас 64“ – ще вземе участие в Отбора на Света на Мача на Хилядолетията, който ще се състои в Сейнт Люис от 26 до 29 юли 2017 г.

Шахматният клуб и учебен център в Сейт Люис (CCSCSL), във взаимодействие с Шахматната Фондация на Каспаров (KCF), Шахматната федерация на САЩ, Световната Шахматна Федерация (FIDE) и Треньорската Комисия при ФИДЕ са организатори са събитието, в което 8 състезатели от САЩ ще се изправят срещу някои от най-добрите юниори от целия свят.

Отборът на групата до 14 г.се състои от IM Firouzja Alireza от Иран, IM Ramesh Babu Praggnanandhaa от Индия, WIM Assaubayeva Bibisara от Русия и FM Salimova Nurgyul от България.

Към момента не е публикуван съставът на отборите на САЩ.

Отборите, които представляват света, са били подбрани от Треньорската Комисия при ФИДЕ и са били утвърдени от Президентския Борд на ФИДЕ.

Като изключително признание на нашите подрастващи таланти може да се разглежда фактът, че в предварителния списък за подбор на състава на Отбора на Света фигурира и WCM Гергана Пейчева.

КДЮШ към БФШ, както и FM Нургюл Салимова, нейните родители и треньори изразяват искрената си благодарност на г-н Иван Генов за подкрепата, без която участието на нашата състезателка в това престижно мероприятие нямаше да бъде възможно.

Днес вече може да се добави, че Нургюл ще бъде съпроводена от гм Мариян Петров. Всички подробности по неговото пътуване са преодолени и се чака само да дойде денят – 24 юли. Какво по-добро от това шампионът на България при мъжете за 2017г. да придружава шампионката на България при жените за 2017г. на такъв световен форум?

От ръководството на ШК „Бургас 64“ и KotaSport.com пожелават успех на Нургюл!

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК