Издигналите кандидатурата на Любо Пенев – мияч на коли и бивш служител на Гриша Ганчев

0

Опитът на двама представители на четвъртодивизионния Черногорец (Ноевци) да внесат вчера кандидатурата на Любо Пенев за президент на БФС удари на камък. Ивайло Гроздев и Тони Миланов пристигнаха на базата в Бояна в 10,30 часа с уведомителното писмо, но то не бе прието по административна пречка.

По-интересно е обаче кои са хората, стоящи зад аматьорите от пернишкото село. Гроздев е фен на ЦСКА-София и е активист от групи ровката „Енимълс“ която поддържа режима на Гриша Ганчев на „Армията“. Хора от агитката довериха пред „Меридиан Мач“, че въпросният ултрас преди известно време е работил като мияч на коли, а впоследствие е бил бензинджия в столичния квартал „Дружба“. Придружаващият го Тони Миланов пък допреди месец бе маркетингов директор на ЦСКА-София, но изненадващо напусна своя пост. Тогава причините не бяха обявени. По всяка вероятност решението му е продиктувано от ангажирането му с предстоящия конгрес на футболния съюз. Преди време Тони Миланов се похвали в интернет със снимка, на която е със собственика на ЦСКА-София Гриша Ганчев. Така че маските около „независимо“ издигнатата кандидатура на Любо напълно падат.

„Не ни приеха писмото, защото не са готови – нямат регистър. Това нормално ли е? Днешната дата е избрана символично. Това е писмо за намерението за кандидатиране на г-н Любослав Пенев. Човекът е професионалист и ще работи за благото на българския футбол. Като мине Изпълкомът, ще внесем документите. Издига го футболен клуб от аматьорския футбол – Черногорец (Ноевци). Амбицията на Любослав Пенев е да оправи футбола“, казаха представителите на аматьорския клуб. Те обясниха, че ще имат инициативен комитет и ще дадат пресконференция по темата.

С абсурда граничи обяснението, че двамата не са разговаряли с ЦСКА-София, при положение, че Миланов доскоро бе служител в клуба: „Хората убедиха Любо Пенев да се кандидатира, няма никакви кръгове.“

Всъщност скандалният бизнесмен Гриша Ганчев за пореден път заложи на изпитаната си практика да се крие зад гърба на бушони при осъществяване на намеренията си. Така например Иван Велчев – Кюстендилеца спечели търга за емблемата на ЦСКА с оферта от 8 милиона лева! Разбира се, те и до днес не са платени.

Снимка: sportal.bg

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]