Изграждат ски-чудо край Берковица

0
-
-

Обособяването на ски-център Ком ще е факт след ремонт на пътя. Това стана ясно на последното за годината заседание на консултативния съвет по въпросите на туризма в Берковица. То беше водено от кмета на общината инж. Милчо Доцов.

На проведеното общо събрание на „КОМ 2016“ АД е подчертана важността за по-бързо пристъпване към реализирането на етап I от проекта и ако е необходимо да се използват 2 000 000 лв. от уставния капитал за изграждането на обекта. Акционерното дружество и мажоритарният собственик „ГБС” са изразили позиция, че засега нямат интерес да пристъпят към инвестиция, докато не се реализира намерение за изграждане на пътя за Ком.

На 25 октомври кметът на Берковица и председателят на общинския съвет са изпратили писмо до изпълнителния директор на „КОМ 2016“ АД, в което за пореден път са отправили искане към ръководството на дружество на сесията през месец ноември да представи актуална информация за изпълнението на проект СТК „БЕРКОВСКИ БАЛКАН“ и предстоящите действия по неговата реализация.

„Община Берковица продължава да търси начин за финансиране проекта за пътя. През последните 4 месеца има проявен интерес и проведени разговори с представители на арабски инвеститори, които са осъществили връзка както с кмета, така и с ръководството на „КОМ 2016“ АД”, информират от градската управа.