Идеалният отбор на трансферите това лято

0

След окончателното затваряне на летния трансферен прозорец и редица рекорди популярният немски сайт transfermarkt.de състави идеален отбор на сделките. На всяка позиция в тима е поставен играч, който е бил трансфериран това лято, като е отчетена освен платената сума и стойността, на която изданието по принцип оценява съответния футболист.

С най-ниска стойност в състава е включен Хамес Родригес, който ще играе два сезона под наем в Байерн, а Реал (Мадрид) ще получи за преотстъпването на колумбиеца 13 милиона евро. Стойността на Хамес Родригес според сайта е около 50 милиона евро.

В отбора не попада Килиан Мбапе, който само е преотстъпен от Монако на ПСЖ и едва следващото лято ще бъде продаден на парижани за 180 милиона евро.

На вратата на отбора е Едерсон, преминал от Бенфика в Манчестър Сити за 40 милиона евро. Двойка централни бранители пред бразилеца са Леонардо Бонучи (от Ювентус в Милан за 42 млн. евро) и Давинсон Санчес (от Аякс в Тотнъм за 40 млн. евро). Отляво на отбраната е Бенжемен Менди (от Монако в Манчестър Сити за 57,5 млн. евро), а отдясно Кайл Уолкър (от Тотнъм в Манчестър Сити за 51 млн. евро).

Зад Хамес Родригес в халфовата линия са Неманя Матич (от Челси в Манчестър Юнайтед за 44,7 млн. евро) и Корентен Толисо (от Лион в Байерн за 41,5 млн. евро). По крилата отляво е рекордът в историята на футбола Неймар (от Барселона в ПСЖ за 222 млн. евро), а отдясно Усман Дембеле (от Дортмунд в Барселона за 105 млн. евро).

На върха на атаката е поставен белгийският национал Ромелу Лукаку (от Евертън в Манчестър Юнайтед за 84,7 млн. евро).

Усман Дембеле е новият рекордьор за най-скъп футболист до 21 години, подобрявайки рекорда на Неймар, преминал в Барселона през 2013 година от Сантос за 88,2 млн. евро. Тогава бразилецът е на 21 години.