Ивайло Дражев: 10 години ми отмъщаваха

0
-
-

Ивайло Дражев ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. Това обяви самият той пред БЛИЦ СПОРТ. Конгресът за избор на ръководител на футбола ни ще се проведе на 16 февруари, а другите двама кандидати засега са настоящият президент Борислав Михайлов и футболната легенда Любослав Пенев.

„Дал съм съгласието си и един от най-старите клубове в Югоизточна област – Ботев (Болярово) и кмета на общината са издигнали кандидатурата ми. Но има и други клубове, които имат желание. Кандидатурата ми е входирана и е първата такава в БФС. Както разбрах, досега други кандидатури няма официално регистрирани“, започна Дражев.

„Аз не съм човек на импулсните решения. От дълги години познавам администрацията на БФС и съм казвал много неща по въпроса. Не е импулсивно решението ми. Подробности ще има другата седмица. Всички знаят, че съм добре подготвен юридически и не вземам такива решения спонтанно“, продължи бизнесменът, който вече веднъж бе сред кандидатите за шеф на БФС.

„Боби Михайлов и Любо Пенев няма с какво да ме изненадат. Бяха добри футболисти, но като ръководители… Любо ми е интересен като кандидатура. Наясно съм с възможностите на Боби и впримчването на администрацията до краен предел. Основно се разчита на контролиран вот чрез регионалните структури на БФС“, каза още Дражев.

„Конгресът ще започне при резултат 5:0, защото тази администрация е на власт 10 години. Но много хора през годините в политиката, а и не само, са подценявали кандидати и после са правили грешки.

Имам опит, а след предния конгрес вече 10 години си отмъщават заради позициите ми по отношение на футбола и обвързаността му с политиката. Успяха да си отмъстят, но знаят, че това не може да ме спре. Нещата във футбола трябва да се преформулират и трябва да се работи по съвсем друг начин“, завърши Дражев.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ