Звездичка превзе нови територии

1
-
-

Един от символите на истинската промяна в родния футбол направи фурор по родните терени. На ниво ДЮШ, ДФК Звездичка Бургас очарова със смел, открит и резултатен футбол в силния национален турнир за деца във Велико Търново, традиционен по това време на годината. Съществува от времето, когато „Етър“ стана шампион след демократичните промени. Бургаските момчета участваха в надпреварата за възрастите 2008 и 2009 година.

„Звездичките“ станаха сребърни медалисти и в двата набора, които се сочат от специалистите като изключително продуктивни и можещи в общонационален план. Интересното е, че не умората от пресявките бе причина златото да не иде в Бургас, а малшанса. В това се убедиха нагледно присъствалите в спортната зала на старопрестолния град.

В 2008- ма година равносметката е 3 победи, 1 равен и 1 загуба. Тук се играеше по системата всеки срещу всеки. Победители са домакините- „Болярчетата /ВТ/. Голмайстор в този набор става Димитър Кичюков от бургаския клуб.

В 2009- та „Звездичка“ излезе победител от своята група, без нито един допуснат гол в своята врата. На финала загуби срещу победителя от другата група – „Делфините“ /Вн/.

„Много поучителен турнир. Радвам се, че спечелихме сърцата и на неутралните зрители. Знаете, проповядваме модерен и смел футбол по терените. Без значение на закрито или открито. Отвикнали сме малко да играем в зала защото имаме бази в Бургас и всичко се играе там. Много силна надпревара и непредсказуема. Много отбори имаше но разбрах, че някои не са дошли заради финансови причини. В този ред на мисли искам да благодаря на партньорите ни за тези набора специално- Крупал и Планекс, които ни вървят и помагат. Шапка им свалям на тях и на всички останали спонсори“ каза Петър Алексиев- председател на ДФК „Звездичка“.

Купи, медали и грамоти имаше за първите три отбора от всяка възраст, а медали и грамоти– за всички останали участници. Наградите връчваха председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов и управителят на ОП „Спортни имоти” Петко Павлов.

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
атлетик
атлетик
6 години по-рано

Какво се хвалите??????Имахте най-добрия отбор в 2009 и го ОС…..ХТЕ.Бият ви вече всякакви анонимници.ОСАКАТИХТЕ СИ ДЕЦАТА с неграмотни треньори и безхаберно ръководство.