За пореден път рефер посече Сливнишки герой… Това не може да продължава!

0

Благоевградчанинът Благой Манов (който незнайно защо и как е в ранглистата на ЗС на БФС за главни съдии за двубои от първенствата на страната по футбол), се превърна в главно действащо лице в двубоя от 9-ти кръг на Югозападната Трета лига, между тимовете на Сливнишки герой и Рилски спортист, давайки победата на гостите с няколко ужасяващи грешки…
3U2A0476

Благой Манов свири днес мача сякаш със затворени очи

Двубоят завърши 1-2… Да, отборът на Сливнишки герой не е този, който бяха свикнали фенове и треньори да виждат, в отбора има много млади момчета които тепърва ще се борят за място под слънцето по терените, трудно е да имаш боеспособен тим с ограничените финанси които има в тима последните години… Но искам да кажа и друго, няма такъв тим по света, който всяка година да е в челото, всяка година да е първи… Както казват старите хора в една прозорлива пословица: „След всяко нанадолнище име нанагорнище“!

3U2A0541Да, за нашият клуб тази година е такава… И какво от това? Героя от 2010 година е все в челото! Първи, втори, трети в класиране, участие в по-горна група и т.н. са нашите малки върхове, които сме изкачили ЗАЕДНО! И многократно сме били ощетявани от престъпни отсъждания и поведение на бездарници облечени във власт, некадърници и слугинаж в черни екипи, които искат да ни свалят насила оттам дето ни е мястото…

НЯМА ДА ВИ ПОЗВОЛИМ ДА ГО НАПРАВИТЕ!

За да разбере спотната общественост защо обвиняваме съдийската бригада в днешният мач ще Ви поднеса фрапантните грешки на днешният съдийски състав, които повлияха на резултата, играта, настроението, ръководенето от спортно-техническият щаб на Сливнишки герой на играта… Не за да се оправдаваме за слаба игра, за поредна загуба… А за да привлечем вниманието към ТЕНДЕНЦИОЗНОТО поведение на реферите в няколко поредни двубоя на Сл. герой. Само преди три дни отбора ни бе порязан от рефер от Дупница, който даде гол на ЦСКА 1948 след като топката не бе преминала голлинията и на който дори играчите в червено не се зарадваха… Защото не разбраха че има гол! Чак когато съдията даде знак с ръце към центъра разбраха че са отбелязали…

А днес? Днес бе още по зле. Ето хронология…

Скучно и слабо първо полувреме. Първи удар към една от двете врати изобщо дойде едва в 22 минута, когато гостите стреляха от фаул и топката прелетя опасно до дясната греда на Минев.

23-та минута централният нападател на Рилски спортист Петко Петков (който от началото на двубоя води яка битка с капитана на СГ Виктор Георгиев), прави остър шпагат в краката на играч в оранжево, отсъдено е нарушение за опасна игра.

3U2A050837-ма минута. Поредно остро влизане на Петков, този път с бутоните напред атакува прасците на Любомир Деспотов и само корите го спасиха от тежка контузия. Реферът му дава жълт картон, показвайки му, че това му е трето подобно влизане! Може ли се питате защо е толкова важно да отбележим тези нарушения?

ФРАПАНТНА ГРЕШКА №1. В 42-ра минута, след центриране в наказателното поле на гостите, топката е насочена към Кафтанов и когато той се готви да засече топката е нацелен с юмруци в главата от вратарят на „скиорите“ Марио Райчев, който го отнесе вместо топката.
3U2A0532

Да, топката не е там… Там е главата на Кафтанов!

От набраната инерция вратарят го удря и с тяло, пада и започва да се премята драматично на тревата… Реферът отсъжда… АУТ! Феновете го понасят словесно… Футболисти и Спортно техническият щаб на СГ недоумяват и са бесни на отсъждането… Или по скоро на неотсъждането на чиста дузпа!!!

Край на полувремето. Рефера се изнася на бегом. Венцислав Рангелов иска обяснение, дежурният делегат Георги Славчев се опитва да го спре…

3U2A0591Начало на втората част. Делегата Георги Славчев, който има хиляди километри по терените на А група с Левски Сф, ЦСКА и Миньор Пк се опитва да успокои побеснелият мениджър на домакините… Казва му, че рефера си е признал, че е сбъркал. Рангелов е лаконичен: „Признал, гол не вкарва!“ и отива да гледа мача от трибуните, защото се оказва че е бил изгонен.

Втората част започва на много по-високи обороти за сливничани. След като се преборва за една топка по дясното крило, надеждата на сливнишкият футбол Ничо Ничев центира в наказателното поле, където Цветомир Вачев бележи първото си попадение за Сливнишки герой, 1-0 в 50-та минута.

Натискът продължава но до попадение не се стига. Напротив, при една контра на гостите и пробив отдясно в 58-та минута, централният нападател Петко Петков засича успоредно центриране в наказателното поле за 1-1.
3U2A0624

Петко Петков фаулира Кафтанов… Да, топката я няма…

Малко по-късно Петков влиза остро в краката на Кафтанов (ФРАПАНТНА ГРЕШКА №2), реферът дава нарушение и когато всички очакват втори жълт картон за опасна игра, реферът с увъртане подминава да го накаже, което пък води до реакция от футболистите на Героя, които искат обяснение за това. Глас в пустиня…

3U2A0625ФРАПАНТНА ГРЕШКА №3. В 80-та минута Петко Петков е изведен зад защитата на Героя излиза сам срещу вратаря и бележи за 1-2… Грешката тук е не само зареди факта, че Петков не трябваше вече да е на терена а под душовете, а и заради повече от метър засада в която бе Петков, която се случи пред очите на страничният рефер Георги Стоянов, и която бе подмината сякаш асистента бе със завързани очи…

Така мача завърши 1-2… Рефер, футболисти, треньори и охрана си правиха спринтове към съблекалните…

Малко по-късно всички си тръгват….

3U2A0529Аз обаче питам. Защо се случва това? Защо сте на терена бе хора, нали сте трима, та и тримата ли сте слепци? Как може толкова много хора на трибуните виждат тези фрапантни грешки, а тези ТРИ служебни лица, на които се плаща не малко пари за ръководенето на футболни срещи съсипват усилията на футболисти, треньори, масажисти и всякакъв още персонал, който се е мъчил да се подготви за тази футболна среща, за да превърне мача в удоволствие за публиката? Защо не отсъждат това което се случва, защо не смеят?

В главата ми разбира се се въртят няколко отговора, между които може би е и отговора, но аз не знам дали е така.

Подкупни? Некадърни? Хванати? Натиснати? Отмъстителни? Зависими? Мазохисти?

Кой знае…И кой ще въздаде справедливост? Кой ще накаже тези хора справедливо….

КОГА?

Кучето си лае, керванът си върви…