За да си Универсиадата, значи имаш топки

0

Странни неща се случват почти постоянно в Левски, дори когато отборът върви. Едно от тях бе войната на феновете с Красимир Иванов, изразила се в кратък декларационен тайфун преди реванша със Сутиеска. Просто нито беше моментът, нито доводите бяха правилни. Краси Иванов бе атакуван заради това, че се е съгласил Левски да играе в баража с Верея и защото се е навил мачовете с ЦСКА-София да са на „Васил Левски“, вместо отборът да домакинства на „Герена „. Все неща, за които трябва да се помисли. Ясно е, че този бараж бе подигравка с всички правила и Левски, но когато си ръководител не може сляпо и безотговорно да жертваш шанса за евродвубои, оттам приходи от УЕФА от поне 1 милион от мачовете със Сутиеска и Хайдук, възможност да вземеш по-добри играчи с коза „Европа“ и още, и още заради едната чест и инат.

Както и няма как да обясниш, че ще домакинстваш на ЦСКА-София на „Герена“, защото това не е Вечно дерби, когато фенският заряд е на същото ниво. Няма кой да те чуе.

Нелепо е изобщо в момент, в който всички в Левски се опитват да изправят клуба на крака и финансово, и игрово, и като резултати, ти да атакуваш човек от това ръководство. При това може би най-смисленият директор в нефутболната част на клуба в последните години. Може да му се подиграват с прякора Универсиадата заради онова заставане пред феновете в едноименната спортна зала, но за това се изискват топки. Доста по-големи фигури в историята на клуба като Наско Сираков, например, изглеждаха доста по-опозорени при близки срещи с феновете.

Така че тази война в момента е излишна. Левски гради отбор, при това с пари. Продава футболисти, този път за пари, не ги подарява, както е било винаги в последните години. Изобщо има някакви наченки на събуждане, което можеше да бъде подкладено още повече с един пълен стадион срещу Хайдук. Но няма да има такъв точно заради фенска тъпотия в мачовете с Марибор. Затова вместо война, това ръководство заслужава шанс и подкрепа.

Източник: Стефан Дачев/ „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК