За Бербатката и шматката

0
-
-

Димитър Бербатов си намери отбор. По-добре късно, отколкото никога, както е казал народът. Може да е в Индия, ама си заслужава. Бате ви Митко ще си мушне в джобчето над 1 милион евро, а ония, нека си лаят. Ония, дето го обвиняваха, че повече от година се бил превърнал в шматка. Лутал се насам, натам, без да има отбор. Отписваха го, че вече бил одъртял, че само с бастун можел да се подпира на терена и да удря с него топката. Предричаха му край на кариерата.

Ама Бербатката се завърна. Напук на всичките си „доброжелатели”, които така и не признават футболните му качества. Виж, кусури в характера си и в отношението си към ЦСКА може и да има (за които БЛИЦ е писал и държи на написаното!), ама като играч е световна класа. Както и като човек, който знае как да управлява парите си и да помага на децата.

Бил на 36 години? Ами я го вижте само каква физика има. И 26 не можеш да му дадеш. Младее си Бербатката и това е. В Индия обаче не търсят младоци, а ветерани като него. Опитни пушки, които все още имат куршуми в патрондаша си. И сега ще пострелят с тях из Кочин, Бомбай, Делхи и други индийски кътчета.

Ама аз едно не мога да разбера. Бербатката ли е шматка или шматки са тия, дето по цял ден се лутат като мухи без глави пред компютъра, чудейки се как да го захапят. Той обаче нито ги чува, нито ги вижда. Даже и не му дреме, макар че според ония година и половина бил дрямал. Дрямал, дрямал, ама даже и индийците не са го забравили и знаят кой е. И затова го събудиха и му бутнаха милиончето. А шматките никой не ги не знае. Те също имат милионче, но не от банкноти, а от злоба.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ