Започна ли ликвидацията на ст. „Лазур“? След фен-шопа, извадиха и друг имот на търг, ще има и още…

0

Стадион „Лазур“ в Бургас се разпродава на парче. Това стана ясно от обявление на частен съдебен изпълнител. Освен фен-шопа, за което KotaSport.com първи информира, той е извадил на търг и заведението в спортния комплекс. Те са собственост на дружеството „Спортс Пролъртис Мениджмънт“ АД на Митко Събев и се разпродават заради дългове към ВиК.

Наддаването за имотите започва от 54 хил. лв. за феншопа и 23 350 лв. за заведението. От 30 юли до 30 август кандидат-купувачите ще могат да разгледат двата имота, които са първите обявени за продан. Няма официална справка какви задължения и към кои е натрупало дружеството на Събев, но запознати твърдят, че ще има нови търгове.

Продажбата на двата имота потвърждава слуховете от половин година, които витаят в Бургас, че стадионът в едноименния бургаски комплекс ще бъде обявен за продан или ще бъде застроен (за което KotaSport.com алармира преди близо половин година).

По неофициална информация Митко Събев бил готов да се раздели със спортния комплекс срещу 9 млн. лв. и общината била запозната с тази оферта. Идеята била да изкупи съоръжението на ниска цена, за да развие местния футбол, който заради високите наеми на тревата рита по селските игрища около града.

Преди три месеца излезе и предложение от „Обединени патриоти“ общината да деактува като публична общинска собственост 14 дка от стадиона, които били нейни, но досега за тях „Спортс Пропърти мениджмънт“ не е плащало никакъв наем. Идеята бе общината да си ги върне или да поиска обезщетение от 1 милион за пропуснати ползи, но докладната не бе приета от мнозинството в местния парламент. Засега от общината не са излезли с официално становище за стадион „Лазур“ с изключение на отделни коментари от длъжностни лица, че имотът няма да се застроява с жилищни кооперации.

Спортният комплекс в Бургас е един от малкото в България, лицензирани от УЕФА да се играят мачове от предварителните кръгове на Лига Европа, припомнят спортни деятели. Той бе построен от Христо Порточанов по време на славните години на „Нефтохимик“, а след това потъна в акционерните дружества на Митко Събев.

Отчайващо е и положението на другия стадион в Бургас – „Черноморец“, който също е част от различни апортни вноски. От игрищата, направени за тренировка от държавата и БФС за европейското само преди 2 години, вече няма и следа. Бурените са огромни.

Източник: „24 часа“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК