Занев тренира на минус 18 градуса

0

Завърналият се в националния отбор Петър Занев изживява тежки моменти в Русия. Защитникът, който е капитан на „Амкар” (Перм), бе принуден да тренира при минус 18 градуса. Кучият студ принуди треньора на „Амкар” Гаджи Гаджиев да съкрати заниманието на 40 минути, след което прибра играчите в съблекалнята. „Минус 5-8 градуса – това все още е относително нормална футболна температура. Но при температура, доближаваща минус 20 градуса, има сериозна опасност футболистите да се разболеят“, коментира Гаджиев. „Ние сме северни хора, минус 20 градуса – това е нормална температура за нас“, успокои пък генералният директор на клуба Игор Резвухин.

Следващият мач на Занев и компания е със „Спартак” (Москва), където играе друг български национал – Ивелин Попов. Срещата ще е на 20 ноември в руската столица, а преди двубоя „Амкар” е на шесто място в класирането.

Припомняме, че студът в София пък докара сериозни проблеми на Георги Миланов. Халфът на ЦСКА (Москва), който би трябвало да е свикнал на минусовите температури, получи хипотермия по време на световната квалификация с Беларус и бе принудително заменен.

Източник и снимка: monitor.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК