Заледяват „Арена Армеец“

0

Спортното бижу на София – зала „Арена Армеец” ще бъде заледена през март за световното първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки. Надпреварата ще се проведе от 5 до 11 март в столицата.

Това се наложи, след като от Международната федерация по кънки не са одобрили Зимния дворец за домакин на проявата.

В същото време стана ясно, че България ще участва с четирима състезатели на европейското първенство по фигурно пързаляне, което ще се проведе в руската столица Москва от 17 до 20 януари.

При жените ще ни представя Пресияна Димитрова, при мъжете – Ники-Лео Обрейков, а при танцовите двойки – Теодора Маркова и Симон Дазе, съобщиха за БТА от БФ Кънки.

Съставът на страната ни за шампионата на планетата при по-малките ще бъде определен след турнира „София трофи“, който ще се състои от 7 до 11 февруари. „София Трофи“ е от сериите „Европейски критериум“ за Купа „Европа“, а организатор на турнира е клуб Денкова-Стависки.

В него ежегодно участват между 250 и 300 състезатели. Почти е сигурно, че на световното първенство ще участват Александра Фейгин при девойките и танцовата двойка Яна Божилова и Калоян Георгиев, които са покрили точки.

При мъжете за място в надпреварата ще се борят Васил Димитров, Александър Златков и Радослав Маринов. Резерва при девойките ще бъде Кристина Григорова.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]