Етър прибира голмайстор на Пирин

0

И вторият входящ трансфер на Етър по бреме на зимната пауза ще бъде за подсилване на атаката. След като в края на миналата година болярите си осигуриха услугите на фланговия нападател Даниел Младенов, който бе освободен от Пирин, болярите са на път да привлекат и друг играч на орлетата, пише „Тема спорт“. Това е централният нападател на благоевградчани Станислав Костов. 26-годишният футболист ще си тръгне от „Христо Ботев“ като свободен агент.

Костов направи силна есен с екипа на родния си клуб. Той участва в 19 шампионатни двубоя. В тях вкара 6 гола и направи една асистенция. Очаква се договорът му с болярите да е за година и половина. За толкова подписа и Даниел Младенов.

Вратарят Кирил Акалски разтрогна вчера договора си с Етър по взаимно съгласие и вече е свободен агент. Стражът бе с основен принос за влизането на отбора в елита със силните си изяви през сезон 2016/17. През настоящата кампания той бе изместен от Христо Иванов. Така бившият страж на Локо Пд и Левски изигра само два двубоя в Първа лига за Етър. Акалски вече има няколко оферти за отбори, в които да продължи кариерата си, но тепърва ще обмисля предложенията.

Вратарят става четвъртият играч, който си тръгна от „Ивайло“. Преди него това сториха Джихат Кямил, Сашо Александров и Цветомир Тодоров. Първият отиде в Арда Кърджали, вторият премина в Славия, а третият се присъедини към Кариана Ерден.

В четвъртък, 4 януари, пък ръководството на Етър ще даде пресконференция. Тя ще започне в 13:00 часа на стадион „Ивайло“. На нея шефовете ще обявят решенията си, взети на състоялия се Управителен съвет на 4 януари. Тогава ще бъде казано и дали Станислав Генчев ще продължи да бъде старши треньор.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]