Емил Костадинов води Ангел Стойков и малките „лъвчета“ във Франция

0

Юношите до 19 се събраха вчера и започ­наха подготовка за предстоящия елитен кръг от квалификации­те. Момчетата на Ангел Стойков, които спече­лиха своята група в Стара Загора през есента след впечатля­ващите победи над фа­воритите Португалия и Дания, ще получат сериозна подкрепа от Емил Костади­нов. Екзекутора на „петлите“, който е отго­ворник за детско-юно­шеския фут­бол в Изпъл­кома на БфС, ще пъ­тува с отбора за Франция в неделя. Той ще водач на наша­та делегация и със сигурност ще остане и за мача с домакини­те, който е насрочен за 24 март от 20.00 часа на стадион „Д’Але Жан Люроа“ в Блоа. Два дни по-рано на същото мяс­то е двубоят срещу Из­раел, а последният мач на малките „лъвове“ е на 27-и във Виньой.

От групата заради контузия отпадна Мариян Димитров от Сеп­тември и така селекци­онерът Ангел Стойков бе улеснен в задачата си да избере на кого от първоначално повика­ните 19 футболисти ще съобщи, че няма да пъ­тува.

„Целта е първото място. Наясно съм с класата и силата на съ­перниците. Израел има 6 победи в 6 контроли и три успеха в предиш­ния кръг. Французите нямат нужда от предс­тавяне, а класата и на Босна и Херцеговина е висока. Аз вярвам в мо­ите момчета и се це­лим високо. Важното е да играем достойно и момчетата да направят добро впечатление на всички, които ще гле­дат мачовете“, обяви Стойков пред „Мериди­ан Мач“.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК