Една история, която никога няма да бъде заличена

0
-
-

В навечерието сме на една годишнина на един велик клуб оставил трайна следа в българския футбол през цялата си история до сега! И ако, някой се чуди за кой футболен клуб иде реч веднага ще бъде разяснено…

На 02.09.1929 година е създаден отборът на ЛОКОМОТИВ СОФИЯ! Клуб дал не една и две легенди на футбола, клуб който винаги е бил за пример и уважение, клуб който никога не е бил с никоя власт. Или по-точно казано необикновения клуб на обикновения човек!

88 години Локо София! Една история, която никога не може да бъде заличена! Това дълголетие на софийското ЛОКО е изпъстрено с върхове и спадове, а преди 2 години „големите глави“ от БФС безцеремонно изпратиха тима от „Надежда“ в селската група….! Но, въпреки всичко и всички Локомотив го има…!Вече на 88…и ще го има докато ги има тези, които Обичат най-стария „железничарски“ клуб в Европа!

Тези, които помнят и знаят, кой е Стою Недялков, тези които говорят още за подвизите на Спиро Дебърски и Никола Котков. Тези, които са били свидетели на Шампионската титла от 1964 и последната титла през 1978 год, за която основна заслуга има капитана и идол на цяла България Начко Михайлов..

Рефрена „От София до Мароко“: „САМО ЛОКО“ и култовото скандиране: „Катеричка рунтавелка се качила на табелка и написала с молив“: „Л О К О М О Т И В“…. се предават и ще бъдат предавани от поколение на поколение ….Локомотив ще го има, защото ЛОКО СОФИЯ е марка, Локо СОФИЯ е име! Локо София е символ на сила и не случайно не отдавна се скандираше след поредната победа: „ЖЕЛЕЗНИ ЮНАЦИ“!

Да си пожелаем още по-добри дни за любимото ЛОКО и неговите фенове… И нека до 100 годишнината отново да сме на върха!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ЛОКОМОТИВЦИ!!!

7 дни футбол