Европеецът Хубчев, буболечките и… Стоичков!

0

Преди години гигантски водни буболечки плъзнаха из Южна България и докараха земеделците до истерия.

От няколко дни безобидни откъм талант и способности футболни буболечки налазват Петър Хубчев чрез въпросите на приятелите си в сайтовете.

Някои кретащи като резерви в непознати ширини, други грабнали селфи стиковете, трети – дърводелци, гонещи стоте кила, се събудили и си казали, че на 30 години са станали футболисти. И всички решили, че са абонирани за националния отбор. Демонстрират поведение като на играчи с по 300 мача в Шампионската лига, а всъщност са най-обикновени дървояди.

Първоначално Хубчев осмисли по европейски, че около него пърхат разни насекоми и прие присъствието им с пълна досада.

Но вчера каза в прав текст на глашатаите: „Нека да говорим за сериозни неща, защото едва ли има по-сериозни неща от националния отбор. Нека не задълбаваме в клубни пристрастия, лични харесвания и нехаресвания. Моментът е такъв, че трябва да се мисли по друг начин. Открити хора сме, няма какво да крием“.

И даде за пример как в националните отбори не са извикани световни звезди като Бензема, Наинголан и Хави Мартинес.

Вечно сърдитите наши буболечки, обаче няма как да проумеят думите на Хубчев.

За тях националният флаг е само иконка в телефоните. Телефоните, в които живеят, вместо да усъвършенстват скромните си умения в тренировките.

Хубчев, обаче отлично си дава сметка какво означава да защитаваш честта на България. Защитникът имаше щастието да пази националните символи заедно с Трифон, Емо, Боби, Цанко, Пената и Ицо.

Същите тези момчета, от които стадионите по цялата галактика настръхваха от родния химн.

Днешните буболечки не само не знаят какво значи националният отбор. Те предпочитат ровичкането в GSM-ите докато лениво се въргалят из лъскавите сепарета. А единствената им мисъл е каква поза да заемат, за да изглеждат по-готини в новия си клип във фейсбук.

Хубчев няма какво да се обижда от насекоми, на които последните мозъчни клетки са излетели с издишването на наргилето.

Дошло е време националният отбор да се превърне в ураган, който да помете съперниците си. Колкото и идеалистично на пръв поглед да изглежда това.

А дали тактиката на Хубчев ще успее, ще разберем още в края на седмицата.
Ивайло КРАЧУНОВ/БЛИЦ