Дучето: Първо да се дадат милионите за емблемата, а след това да се дадат базите

0

Бившият тартор на агитката на ЦСКА Димитър Ангелов гостува в токшоуто на Sportal.bg „От дузпа в тъч“, където отговаряше и на зрителски въпроси. Дучето засегна много теми, но подчерта, че стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево трябва да отидат при този, който придобие активите на армейския клуб.

„За жалост виждам хубави неща, но не на моя любим стадион. Имам предвид победите над Холандия и Швеция, стойностни мачове, но в друг град. Хубавото и нормалното е все по-малко – говоря и за държава, и за спорт, и за футбол. За мен проблемът е в тоталната несправедливост. За мен моят клуб спря да съществува през 2016 година – говоря за ЦСКА. Спря да съществува заради президентите, които бяха търпени от нашата любима публика – Александър Томов, Димитър Борисов, Иво Иванов. Никой не потърси отговорност от тези хора.

Ако не се намери този, който е виновен за случилото се с ЦСКА, ще се случи и с други. Как да кажа, че Домусчиев е виновен – Домусчиев миналата година декларира 80 милиона приходи от футбола и им плати данъците. Кой друг президент от футбола направи това? Преди да започнеш да цапаш, виж се ти какъв си н*сраняк. Ние трябва да се радвам на успеха на всичко българско. В нормалните страни се печели от футбола, но там стадионът ти е стадион. Трябва да е семеен продукт.

Виновен за случилото се на „Лаута“ е този, който го е допуснал. То е елементарно. Виновен е неработещият закон. След като законът е врата в полето, ще го правят пак – и срещу Черно море на финала през 2006 година, и в Мездра. Всеки път се въртим – кокошката ли е, яйцето ли е. При нас е един петел, който е нисък, но кукурига много силно. Но за жалост петлето не е*е кокошки, а снася яйца. Нещата тръгват оттам. Дали забелязах същите хора от Мездра на първите линии на боя на „Лаута“? Те хората винаги са едни и същи, но не е проблемът в хората, а в нормата.

На всички е виновен този, който на 80 милиона е платил данъците. Тарикат мъж не писка, той плаща. Като не искаш да плащаш, ще намериш хиляда извинения. Не съм фен на Лудогорец, не съм фен на Арда (Кърджали). Фен съм на ЦСКА, основан 1948 година и фалирал 2016-а. Акционер съм и учредител на ФК ЦСКА 1948, но съм привърженик на онзи отбор. Тази година също смятам да си платя членска карта. Когато не ми се ходи на мач, ще ходя на световното. Когато ми се ходи на гости на моя приятел Стефан Пешев, ще ходя в Кърджали. Стефан е бащата на президента на Арда Петър Пешев. Стефан ми е брат, приятел ми е от 30 години, имаме общ бизнес с него от 1996 година. Когато ходя на гости на брат си, не се отчитам даже на сестра ми.

Моят отбор не е умрял, беше фалиран. Моят отбор има пълен шанс, дай Боже да се платят онези пари за емблемата, и смятам, че БФС и УЕФА ще напишат 31 титли, три полуфинала в Европа и т.н. Било то срещу името на ЦСКА 1948 или срещу това на ЦСКА-София. Ще приема онова, което напишат БФС и УЕФА – онова, което стане приемник. Моля се някой да плати тези пари. Говорим на чист български. Разликата между ЦСКА-София и ЦСКА 1948? Фундаментална е. ЦСКА 1948 е плът от плътта. Говоря за момчетата, които бяха плюти, псувани и замеряни на последната тренировка с Адалберт Зафиров.

Много се говори за базите. Мисля, че преди да има конкурс за базите, трябва да бъде направено всичко възможно парите за активите на фалиралото дружество да бъдат изплатени. В противен случай може да се случи следното: УЕФА и БФС признават един за носител на 31 титли, а съвсем друг да държи базите. Това ще е много голяма несправедливост. Нека се спазват законите. Държавата трябва да прилага закона – иначе никога няма да има пак четвърто място на световно, няма да има олимпийски шампиони.

Кой предаде ЦСКА в Мездра и кой удари Йоан Андоне? То се вижда, то се вижда. Собствениците предадоха ЦСКА, кой. То си е нареден павилион. Тогава казах на делегата на мача, че мачът не трябва да започва. Едно 300-400 човека си бяха на пистата, как няма да нахлуят. За мен конкретният повод беше резултатът на мача и евентуалната договорка преди мача на друго ниво, с други хора. Странен мач. Там беше Гошко Бачев, тук Димитър Борисов, те нещата са ясни.

Дали се виждам с Кирил Домусчиев? Не. Други хора, от модерните лидери, се виждат с него. Те си знаят, високите. Говоря за петела, дето кукурига, ама снася до флагчето. Отчитам много свои грешки като тартор на сектор „Г“. След като го няма ЦСКА, не съм се справил с нищо, това е положението. Фенът трябва да коректив на управлението на клуба.

В тази държава няма читави хора вече, само „брадъри“, само глупости, във футбола всеки реве от съдиите, но всеки ги натиска. Вижте какво е в парламента! Едно време един умен човек събра другите футболни хора в „Рила“ и се разбраха да не влияят на съдиите. Мисля, че беше през 2003 година. Тогава правиха закон за футболното хулиганство. Кой го прави? На министъра любовницата. Преписала малко от испанския, от английския, малко от френския. Няма база.

Петелът си знае, че е петел. Той си кукурига, не го знам дали е цесекар. Респект на сектор „Г“! Респект на Иван и на всички момчета дето слязоха долу, държаха се достойно, шапка свалям. Не коментирам другото. Има ли професионални фенове на заплата? Има, разбира се. Най-отговорно го твърдя. Те са навсякъде. Да подкрепяш, не е като да браниш. Да пееш… на някои места, например при траките, са пеели и празнували, когато изпращат някой умрял. Тук се пя и се празнуваше, а клубът умираше!!! Няма лошо да подкрепяш, но не трябваше да допускаш Томов да прави тези задължения, трябваше да задаваш въпроси на „гърнетата“. ЦСКА загина за 23 милиона лева. Лидерът там трябваше да направи всичко възможно да убеди собственика да тръгне така, както трябва – да има оздравителен план. Това е истината, това е публиката. Фенът трябва да е коректив на лошото. Няма значение дали е Ганчев, или Божков.

Чупил съм греди при Васил Божков след мача в Ловеч. Трошил съм и седалки, когато бихме Шахтьор с 3:0 и след седем дни паднаха с 0:2. Платил съм ги тези седалки. Лазар Василев го знае – 60 и кусур хиляди лева. Казвал съм на Орманджиев, Бог да го прости човека, че така не става. Казвал съм и на Сашо Томов за лиценза 2008 година. За едни н*срани 470 хиляди лева, да не си платиш данъците на футболистите, да те е срам. Казвал съм и на „Титан“, че така не става. Казал съм и на Томов втория път. Намери се човек от сектора, минаха през Мездра като на тепсия, отидоха при „гърнето“, казаха му „тоя не става, ние сме, ще се оправим“, тръгнаха нови фенклубове да правят, напълниха главата на децата с глупости и нещата приключиха. Дуче от 2012-а го няма, ама 2016-а и ЦСКА приключи. С песни на сватба иди-дойди, ама с песни на погребение…

Да си бизнесмен след 1990 година не е като да си секретар на партията преди 1989-а. Тук няма нито един осъден, гръмнаха банки, КТБ, ЦСКА, пирамида след пирамида, идват тук легенди и никой не иска да каже истината. Българинът е трудолюбив, когато знае, че ще работи за пари, но в последно време предпочита наготово. Да открадне готов бизнес, верига бензиностанции ли ще е, стадион ли ще е, база ли ще е. На никой не му се бачка.

Руснакът на боя на „Лаута“? Да, той дойде да ни провокира, казват. От майната си, това е ненормална работа. Няма си друга работа, ще дойде да провокира от Москва тук. Човекът са го хлъзнали някакви други, нека се види как е дошъл, с кой е бил, защо е бил. Това е луда работа – този човек да дойде от другия край, да стигне и да провокира. Не го видях нито да знаме да къса, нито ограда да бута, нито нищо. Ако е въпросът тук някой да каже, че без полицията не може, да. Стадионите са направо руини, належащо е да има полиция.

Казвам пак – първо да се дадат милионите за емблемата, а след това да се дадат базите. Ще е парадокс един да плати активите и да получи приемственост, а друг да владее базите. Първият секретар на партията е много повече от най-големия бизнесмен в съвременна България. Хората в държавата, които играят със саби, с мечове се въртят, да свършат нещо полезно. Да накарат този, който е обещал да дава парите за емблемата, да ги даде преди да се дадат базите“, каза Дучето пред Sportal.bg.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]