Дунав и Лудогорец сътвориха футболно шоу (ВИДЕО)

0

При много голям зрителски интеререс отборите на Дунав и Лудогорец изиграха един добър за родните мащаби двубой. В Русе домакините започнаха с изключително спортсменски жест, правейки шпалир но новите-стари шампиони на страната по футбол.

Отборът на Дунав започна много активно срещата и успя да поведе още в 13-та минута. Тогава Бранимир Костадинов подаде на Шопов, който откри резултата.

Последваха сравнително спокойни минути. В 23 – та минута Вандерсон пробва далечен удар, но вратарят Антонов улови. Десет минути по-късно Сисиньо бе изведен отново срещу стража на домакините, който обаче отново показа класа. В 36 – та минута самопожертвователна намеса на Васил Шопов предотврати гол във вратата на русенци след удар на Ваддерсон. Три минути след това Анисе изскочи сам срещу Антонов, но уцели гредата.

Втората част започна с по една смяна в двата тима. Лукас Саша влезе на мястото на Сисиньо в състава на Лудогорец, а Юриян Ненов замени Бранимир Костадинов в тима на Дунав.

В 61-та минута Кешеру стреля от пряк свободен удар, но с нищо не застраши вратата на русенци. Пет минути по-късно обаче същият този Кешеру изравни след добре премерен диагонален удар.

В 69-та минута Петър Патев влезе на мястото на Самир Аясс в тима на домакините. Веднага след това при една атака на Дунав Марселиньо игра с ръка в наказателното поле на Лудогорец, но съдията  Георги Кабаков не даде дузпа. Последваха бурни протести от играчи на Дунав, което доведе до жълт картон за Мирослав Будинов.

В 77 – та минута обаче Бирсент Карагерен докара до екстаз публиката, след като вкара втория гол за своя отбор и изведе отново домакините напред.

Драмата обаче продължи. В 87-та минута Лудогорец стигна до изравнителен гол след автогол на Михаил Милчев, който не успя да отрази силен удар на Кафу.

Така двата тима си поделиха по една точка и зарадваха зрителите с красива и резултатна игра.


ДУНАВ:
Антонов, Джалилов, Марем, Милчев, Хубчев, Димов, Аясс, Костадинов, Карагарен, Шопов, Будинов

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Василев, Сисиньо, Пластун, Паломино, Абел Анисе, Кампаняро, Марселиньо, Вандарсон, Кафу, Кешеру