Драма с дузпи определи шампиона на Коледния турнир

0

Финалът на Коледния турнир по футбол между Нефтохимик и Бургас спорт бе достоен завършек на цялата надпревара. Последният мач бе изпъстрен с много красиви моменти, битка до последната минута, а

[sociallocker id=5830]

кулминацията на всичко бе изпълнението на дузпи. При тях футболистите на Бургас спорт бяха по-точни и грабнаха шампионската купа. Надпреварата се проведе в рамките на 3 дни, а арена на двубоите стана зала „Младост“. В спор за третото място Реал Юнайтед се наложи с 6:1 над Черноморец 1919. Двубоят за петото място пък премина само с изпълнение на дузпи, като Свети Никола бяха по-прецизни от Порт Бургас.

В днешния ден шестте победителя от груповата фаза бяха разделени в нови две групи от по 3 отбора. Група 1 бе спечелена от Нефтохимик. „Шейховете“ постигнаха две победи (3:1 над Свети Никола и 1:0 над Реал Юнайтед) и с пълен актив от 6 точки се класираха за финала. Техният съперник за първото място Бургас спорт също се класира за последния мач с два успеха (6:3 над Черноморец 1919 и 4:3 над Порт Бургас). Финалният сблъсък премина при изключително равностойна игра и след 2:2 в редовното време, логично победителят трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи. При ударите от бялата точка, футболистите на Бургас спорт бяха по-точни и спечелиха турнира, докато за Нефтохимик остана второто място.

Очаквайте галерия от финалния сблъсък!

Ето и всички мачове от днешния ден:

МАЧ  № 19  –  Свети Никола – Нефтохимик          1:3

МАЧ  № 20  –  Черноморец 1919 – Бургас спорт   3:6

МАЧ  № 21  –  Нефтохимик – Реал Юнайтед         1:0

МАЧ  № 22  –  Бургас спорт – Порт Бургас 4:3

МАЧ  № 23  –  Реал Юнайтед – Свети Никола 5:3

МАЧ  № 24  –  Порт Бургас – Черноморец 1919    2:3

МАЧ  № 25  (за 5-о място) –  Порт Бургас  – Свети Никола (Победител е Свети Никола, като бяха изпълнявани само дузпи)

МАЧ  № 26  (за 3-о място)   Реал Юнайтед – Черноморец 1919  6:1

МАЧ  № 27 (финал)  Нефтохимик – Бургас спорт 2:2 (Бургас спорт е шампион, след изпълнение на дузпи)

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]