Дора Милева: Нямам обяснение защо победителят в търга обжалва, но има намерение да плати

0

„Съдът ще се произнесе в срок. Нямам обяснение защо победителят в търга обжалва, това си е негово решение.”

Това каза Дора Милева след поредното заседание на Софийския градски съд във връзка с фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД, съобщава novsport.com.

Днес бяха призовани синдикът, длъжникът (ПФК ЦСКА АД) и кредиторът Националната агенция по приходите, за да се разгледа възражение на дружеството срещу прието вземане на НАП.

Освен тази жалба, в съда са входирани още 7 възражения срещу разпределението на дълговете, направено от Милева.

Тя изготви сметка между 143-ма кредитори на 8-те милиона лева, с които беше спечелен търгът за активите на ПФК ЦСКА АД, а след заседанието Милева бе запитана дали това е с цел протакане, за да не бъдат платени парите.

„Не мога да коментирам по този начин, съжалявам. Аз лично нямам интерес от продължаване на делото. Има възражения, аз ще си дам становището, а после ще реши съдът, но след това има възможност пак за възражения и за обжалвания, вече пред Апелативен съд. Той решава производствата по несъстоятелност сравнително бързо, така че не може да се проточи с години”, каза Милева.

„Доколкото знам, победителят в търга има намерение да плати сумата, а иначе аз усещания не мога да коментирам. Обжалват, защото са намерили мотиви, това си е тяхно право.”

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК