Домусчиев: Нямам нищо общо с ЦСКА 1948

0

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви пред Канал 3, че не финан­сира ЦСКА 1948.

[sociallocker id=5830]

„Нещата, които се пишат за това нещо, са защото ня­кой търси някаква интрига“, заяви Домусчиев, който ко­ментира и промяната в рег­ламента на първенството: „Със стратегията, която предприе БФС от миналата година, с измененията в пър­венството и с измененията с изискванията към участни­ците, това е начинът българ­ският футбол да върви наго­ре – да има повече конкурен­ция, повече регионални цен­трове, които да излъчват от­бори в Първа лига и съответ­но да се привличат повече средства, включително и па­рите от телевизионни права са повече от минали годи­ни“.

Архитектът на чудото „Лудогорец“ подчерта, че състо­янието на футбола до голяма степен зависи от състояние­то на икономиката.

„Силните първенства са там, където има силна икономика. Не са в Албания и България, а са в Англия, Испания, Франция, Италия, Германия… Важно е икономиката да е силна, за да има и спонсори, но и самите бизнесмени искат да видят в местните клубове, че има нещо направено по бизнес-модел – с бюджет, с цели, с
подходящите хора и т.н., а не просто да си дадат парите и някой да ги открадне“, добави Домусчиев.

„Надявам се да победим Копенха­ген и да зарадваме нашите привърженици и хората, които ис­кат да има български футболен клуб и напро­лет“, по­жела си Домусчиев.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]