Домусчиев купува самолет на Лудогорец

1
-
-

Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев ще закупи нова, много баровска придобивка за своя клуб. Той проучва пазара за поръчка на частен самолет за тима. Става въпрос за машина, която да извозва отбора при гостуванията му в чужбина, при лагерите зад граница и при гостуванията в София в мачове от първенството. Домусчиев е бил вбесен от петчасовото закъснение на полета от Варна до Истанбул и е решил да вземе нещата в свои ръце. Закупувайки самолета, той ще осигури голяма независимост на футболистите си. Те ще могат да пътуват в удобно за тях време, без да губят ценни часове във висене по летищата.

Един нов самолет, който да поема около 40 души в момента струва близо 35 милиона евро. Кирил Домусчиев ще изплати самолета на няколко вноски, което е редовна практика. Частен самолет до този момент не е имал нито един български клуб. Това е приоритет на европейските грандове, които разполагат с много солидни бюджети. Домусчиев ще има разходи и за поддържане на редовен персонал от пилоти и стюардеси, но той явно е направил своята сметка. В същото време е поставил и условие клубът да играе редовно в Шампионска лига и Лига Европа, за да може да генерира приходи.

През това лято в касата на Лудогорец влязоха 11 милиона евро от продажбите на Кафу и Паломино в чужбина, като се чакат и поне 7-8 милиона евро от участието на тима в Лига Европа. Лудогорец е много добре обезпечен и със спонсори, които осигуряват годишно около 6 милиона лева за бюджета на дружеството.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Райчо Райчев
Райчо Райчев
6 години по-рано

Защо да не купи.Той е велик човек .При него няма това онова,речено сторено.На пук на всички български душмани и завистници.Успех г-н Домушчиев,самооо…….ЛУДОГОРЕЦ.