Домусчиев излива реки от пари към Херо

0

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е готов да осигури чудовищна за българските мащаби сума за селекция на нови футболисти. Това обаче ще стане в рамките на една година. Общо парите, които той е гарантирал са в размер на 10 милиона евро. Това е станало в разговор с новия старши треньор на тима Димитър Димитров – Херо.

Домусчиев ще си осигури солидни приходи от продажбите на Паломино и Кафу, както и от очаквания трансфер на Анисе. Става въпрос за около 15 милиона евро. Така няма да се наложи шефът на дружеството да бърка в джоба си за нови играчи. Отделно се очакват и приходи от почти сигурното участие на тима в групите за Лига Европа. Там са планирани минимум още 6-7 милиона евро. Херо е настоял да бъде направена качествена селекция, за да се изгради отбор, който през следващото лято да атакува групите на Шампионска лига и да се бори и за нещо повече.

Амбициите на бургазлията са да направи Лудогорец силен европейски тим. За целта Кирил Домусчиев няма да жали средства. Сумата от 10 милиона евро е абсолютен рекорд за България. До този момент Домусчиев е дал през това лято 1,2 милиона евро за привличането на полския халф Гуралски от Ягелония. Селекцията обаче ще продължи.

В историята на българския футбол нито един клуб не е достигал дори половината на тази сума. В далечната 2003 година Васил Божков като собственик на ЦСКА плати над 3 милиона долара за бразилците Лео Лима и Родриго Соуса, но техните трансфери се оказаха пълен провал. Сега Домусчиев е готов да даде много повече пари, но да привлече точните футболисти с цел надграждане във всяка една игрова линия на отбора.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК