Добри Митов: ЦСКА е зараза

0

фен клубът на ЦСКА „Сектор Г“ стартира навръх коледните празници поредната си инициатива. Тя се нарича „подкаст“ и макар терминът да не е особено популярен в България, тепърва ще навлиза у нас. Накратко -подкастът наподобява радиоемисия, като разликата е, че се излъчва по интернет.

ЦСКА взима крило без пари

Пилотното издание на предаването на „Сектор Г“ е със символичната продължителност от 48 минути. То включва интервюта с двама треньори от школата – Антон Димитров-Пирожката и Добри Митов, както и с редица привърженици на отбора. Специален гост е запалянкото, известен като Каро Verde от фен клуба на червените Ruse Outlaw, който е сред основните мотори на подкаста. Включено е също представяне на друга фен организация – Offenders, която бе създадена в София преди около 12 месеца.

Колумбийският шампион пак напира за крило на ЦСКА

Предаването на „Сектор Г“ е поредно нововъведение, което привържениците на ЦСКА вкарват в ултрас културата в България. Запалянковците наскоро стартираха и фен списание (фензин), от което вече излязоха няколко броя.

ЦСКА осигури трети нов играч

Сред любопитните части от дебютното издание на подкаста са интервютата с треньорите в школата Антон Димитров (води набор 2005 г.) и Добри Митов (води набор 2001 г. в Елитната група до 17 г.). Двамата посочват какво е необходимо, за да успееш като футболист на „Армията“. Пирожката е юноша на ЦСКА, като прави първите си крачки при мъжете в края на 80-те години, а е част от представителния отбор в периода 1990-1993 г. Добри Митов пък играе за червените от 1995 до 1998 г. и за кратко през 2001 г., като има близо 100 мача във всички турнири. Носител е на златен дубъл с ЦСКА през 1997 г.

В САЩ изумени от цената на Недялков

„Навремето милеехме повече за футбола, отколкото младите сега – казва Антон Димитров. – Давахме всичко от себе си, за да се развием като футболисти на ЦСКА. Сега разликата е много голяма. Навлязоха модерните технологии и комуникации и футболът вече е по-скоро хоби на младите, а не начин на живот, както бе за нас.

ЦСКА е религия. Ти се раждаш и умираш с този клуб. Марката е разпознаваема по цял свят. Израснал съм в ЦСКА, обичам го и давам най-доброто от себе си -няма значение дали съм играч или треньор. Във футболния съюз всичко е синьо, сега помагат и на Лудогорец. Но ние не обръщаме внимание на ударите, а гледаме себе си“, казва още Антон Димитров-Пирожката.

Барселона иска Меркадо

„ЦСКА е кауза и религия, ЦСКА е зараза, ЦСКА остава в теб за цял живот – казва пък Добри Митов. – В този клуб нещата не опират само дo качества -трябва ти и характер, иначе няма да издържиш дълго тук. Не са достатъчни само тренировките. Нужно е от малък да заживееш с мисълта, че в абсолютно всеки мач излизаш за победа, а всичко останало е провал. Трябва да се хвърляш здраво, нямаш право да си мижитурка. Мразя го това – да се скатаваш. Любовта на цесекарите надделя над проекта Лудогорец в мача за купата“, отчита още Митов.

Бивш директор на ЦСКА става треньор на отбор от Първа лига

След това предаването продължава с разговори с част от най-активните фенове в сектор Г.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]