Димитър Караненов купува стадион Лазур, превръща го в баровски комплекс?

0
-
-

Един от най-богатите мъже в региона Димитър Караненов има нови амбициозни планове. Той проявява интерес към закупуването на стадион Лазур. За това коментират неофициално хора от неговото обкръжение. В непосредствена близост до стадиона Караненов е изградил небостъргач, който е предназначен за по-заможни купувачи.Сградата предлага всички екстри за своя висок клас.

Димитър Караненов е един от най-влиятелните хора в град Бургас и човек, който неведнъж е протягал ръка на хора в беда, с професионален път, включващ 15 години начело на най-голямата държавна туристическа компания в България.Караненов е основател и председател на структура от фирми с инвестиционна дейност в България и чужбина.Той е почетен консул на Украйна в Бургас. Повереният му консулски район обхваща областите Бургас, Сливен, Ямбол, Шумен и Търговище. Отговаря за дипломатическите, културните, икономически и туристически отношения между двете страни.

Съвсем скоро неговият син, Стоян Караненов застана начело на КРИБ в Бургас. Той е дипломиран в Берлин и столицата ни икономист. Ръководената от него компания притежава хотели и резидентни сгради в различни точки на страната. Холдингът им приобхваща редица дейности от сектори недвижими имоти, строителство, земеделие, ITq автоматизация,инженерни решения .
Караненов има амбицията да купи стадиона, който се намира върху площ от 30 декара и е с отлична локация. Целта е замиращото съоръжение да бъде съборено и върху терена да се изгради луксозен баровски комплекс. Общата инвестиция ще надхвърли 100 милиона евро, коментират хора от строителния бранш. В момента собственик на стадиона е дружеството Спортс пропърти мениджмънт, което е част от фирмите, които се контролират от Митко Събев. Преди време Събев обяви, че продава стадиона за 12 милиона лева. След това цената падна. Самият Събев също имаше строителни планове спрямо този парцел, но те бяха осуетени по различни причини. Интересен факт е, че община Бургас има и собственост върху 14 декара от земята, която е под стадиона.
Казусът изглежда заплетен, но е напълно решим. Развитие по него се очаква да има в следващите месеци.
Uniconbg.com