Дерби нямаше, Бразилия помля Аржентина (ВИДЕО)

0

Един от най-очакваните двубои в света се превърна в монолог. Бразилия изнесе лекция по футбол на големия си съперник в Южна Америка – Аржентина. На „Ещадио Минейрао“ в Бело Оризонте „селесао“ отнесе своя опонент с класическото 3:0. Mачът бе част от квалификациите за Световното първенство през 2018 г.

Двубоят започна с равностойна игра, като действията се развиваха най-вече в средата на терена. Първото по-сериозно положение бе в 21-ата минута и се откри пред Аржентина. Мощният изстрел на Биля, обаче бе отразен от Алисон. Само 180 секунди по-късно Бразилия поведе. Филипе Коутиньо премина между двама и с изключително прецизен удар прати топката в горния ляв ъгъл на вратата за 1:0.  В добавеното време на първите 45 минути, „златистите“ нанесоха съкрушителен удар по своя съперник, удвоявайки аванса си. Неймар бе изведен сам срещу вратаря и хладнокръвно стреля покрай него за 2:0.

През втората част гостите опитаха да променят негативния за тях развой на срещата, но така и не успяха да стигнат до чисто голово положение. Вместо това, Паулиньо можеше далеч преди края окончателно да сложи точка на спора, но Сабалета изби от голлинията. В 59-ата минута, обаче всичко вече бе ясно. Марсело центрира в наказателното поле, Аугусто успя да върне топката почти от аутлинията към точката за изпълнение на дузпа. Там тя бе засечена от Паулиньо и класиката в резултата бе факт.

Снимка: Getty Images

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК