Делио Роси се захваща първо със „синята“ защита

0
-
-

Като представител на италианската школа Делио Роси планира да започне да подобрява Левски първо от защитата. Още докато бе на преговори в София в началото на седмицата, той изгледа срещите на сините от настоящата кампания, пише „Тема спорт“. И не е останал никак доволен от видяното. А представянето на тима срещу Верея в ариергарда бе трагично…

В три от четирите си двубоя в Лига Европа Левски бе доста колеблив в отбрана – при гостуването на Сутиеска, както и в сблъсъците с Хайдук (0:1 и 1:2). Сините имаха пропуски в отбрана и при визитата на Локо Пд, която завърши 0:0. В края на мача, въпреки че бяха с 10 човек, домакините създадоха по-опасните положения. Не е изненадващо, че Роси ще започне да гради тима от защитата. Същото преди време стори и Люпко Петрович.

В момента Левски има контузени двама централни бранители -Давид Яблонски и Симон Сандберг. Първият е със статут на титуляр, а шведът бе резерва при тримата предишни наставници – Люпко Петрович, Елин Топузаков и Николай Митов. Той със сигурност ще получи шанс от Делио Роси да се докаже.

Италианецът ще започне работа на „Герена“ във вторник, а ще дебютира начело на тима в неделното домакинство на Дунав.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК