Дебютант върна Созопол на победния път

0

Созопол се наложи с 2:1 у дома над Струмска слава в мач от VII кръг на Втора професионална лига. „Небесносините“ се върнаха на победния път, след четири поредни загуби. Успехът дойде благодарение на победно попадение на Кирил Грозданов. За нападателя, който дойде под наем от Пирин (Бл), това бе първа официална среща с екипа на Созопол. Така, със 7 точки, морският тим излезе от зоната на изпадащите и вече е на 11-о място. Заради наказание на Румен Димов, указания край тъчлинията в този мач даваше Маргарит Димов.

Созопол можеше да поведе след по-малко от 60 секунди игра. Петров засече центриране от корнер, но до гредата. Димитър Петков стреля хубаво от фаул, но малко над напречната греда. Секунди по-късно той можеше да си отбележи автогол, но за негов късмет топката излезе в ъглов. В 25-ата минута Стоян Георгиев остана сам срещу вратаря, но Свилен Нотев запази хладнокръвие и изби пред крака му. В 29-ата минута влезлият като резерва Станимир Баев с бомбен изстрел извън наказателното поле изведе домакините напред в резултата – 1:0. Гостите обаче отговориха светкавично и също с много красив гол на Кристиян Тасев, с далечен удар, изравниха – 1:1.

Втората част домакините заиграха малко по-агресивно и нападателно. Това даде резултат в 56-ата минута. Дебютиралият в този мач Кирил Грозданов получи пас от Кристиян Тафраджийски и с удар от близо не остави шанс за реакция на вратаря за 2:1. Четвърт час преди края на мача Ивайло Стоянов можеше отново да изравни резултата, но ударът му срещна лявата греда. Станимир Баев пък можеше да реши крайния изход, но ударът му с глава от чиста позиция бе уловен от Костадинов.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК