Даниела Йорданова ‘направи’ грък на 1:49 на 800 м

0

Най-добрата ни бегачка на средни и дълги разстояния Даниела Йорданова ударно се впусна в треньорска дейност.

Тези дни нейн възпитаник записа страхотен резултат на 800 м, като показа 1:49.28 мин. Момчето е 21-годишният грък Христос Котитсас, който е при нея от около година.

Христос учи фармация в София, предпоследна година е, а предните години е тренирал при проф. Петър Бонов.

Даниела сподели пред BGathletic.com, че момчето е много талантливо и с много качества да стане отличен състезател. „Ако може да тренира нормално, очаквам да покрие норматива за европейското до 23 г., който е 1:48.80 мин.“

Става дума, че след няколко дни започва сесията му, която евентуално може да бъде отложена за есента. Даниела допълни, че това изобщо не са възможностите на атлета, защото е постигнал този резултат без сериозна подготовка.

„Много качествен е, но това изобщо не са възможностите му. Може да прозвучи несериозно, но той тренира един път на ден, което е крайно недостатъчно. Освен това зимата имаше здравословни проблеми и не е тренирал. Беше с доста по-добри показатели през януари в сравнение с април. Виждам, че е изключителен талант, но тогава малко се поотчаях, че нищо няма да се получи., защото няма нужната подготовка“, сподели Йорданова.

Тя допълни, че Христос е бърз и другата му дисциплина е 400 м. Тя шегонито си припомня, че запознаването им започнало със спор. Той казал, че много мрази 1500 м, а Даниела му отвърнала –„аз пък хич не обичам 800“….

Според нея в бъдеще Христос може да стане много успешен бегач на 5000 м, но преди това трябва да покаже потенциала си на 800.

Сега му предстоят турнири в Солун и Белгия, където се надяват да има добри бягания и да падне нормативът за ЕП под 23 г.

Няма обаче да можем да видим този талант на наши състезания, поне това лято.