Гробна тишина на „Герена”

1

За формата на един бъл­гарски отбор вече може да се съди не по резул­татите, а по медийните изяви на ръководителите. Типичен пример за това е „Левски“. На „Герена“ настана гробна тишина след поредното фиа­ско и загубата от „Локо“ (Пловдив) с 1:2. След двубоя на „Лаута“ спортният дирек­тор Даниел Боримиров изле­зе безмълвен. Мъките на отбора от терена пък се пре­несоха и пред микрофона, където Николай Митов види­мо се затрудняваше да отго­варя на въпросите на журна­листите първо от „Диема“, а след това и от останалите медии.

И за да си спести нови неловки моменти като този, Митов взе кардиналното решение да не дава брифинг преди дербито с „Лудогорец“. Няма лошо. Може би самият треньор е предпочел да рабо­ти повече и да говори по-мал­ко. А може би някой така да му е наредил.

В интерес на истината наставникът на „Левски“ вече не е толкова колоритен пред камерата. Докато при първия си престой на „Герена“ като старши треньор той ръсеше лаф след лаф, сега отгово­рите му са по-скучни и от играта на неговите футболи­сти. И логично някой ще си помисли, че са му запушили устата.

За последно Славиша Йоканович говореше „право, куме, в очи“ преди и след срещите. И така сърбинът бързо се ока­за ненужен в „Левски“. Явно не заради резултатите, защо­то… те бяха далеч по-добри от тези на сегашното тре­ньорско ръководство.

Източник: „Труд“

Снимка: novsport.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Анонимен
Анонимен
7 години по-рано

da si hodi mitov vednaga