Гришо: Успехите са вече само приятен спомен

0

Успехите от миналата година вече са само приятен спомен. Каквото се е случило, се е случило, но е в миналото. Със сигурност ми е приятно да си спомням за това и ме амбицира да постигна още повече.

Това признава Григор Димитров. Шампионът от финалите на АТП в Лондон и спортист №1 на България пропусна голям шанс на турнира в Дубай, като изненадващо отпадна още в първия кръг след загуба 6:4, 5:7, 4:6 от 117-ия в света Ма-лек Джазири (Тун), който е 117-и в световната ранглиста и нямаше победа срещу съперник от топ 10.

Димитров вече се готви за големите турнири от серията „Мастърс 1000″ в Индиън Уелс и Маями. „Честно казано, всяка седмица е ново предизвикателство. А аз имам нужда от нови точки и още много неща. В началото на годината знам, че ми предстоят поредният старт и ново начало. Не гледам на ситуацията по различен начин. Поне при мен е така. Във всеки един момент се опитвам да бъда положително настроен и да бъда в добро настроение. В живота непрекъснато има върхове и спадове, предполагам, че повечето хора ще се съгласят с мен.

Точно по тази причина не искам да бъда нито прекалено високо, нито прекалено ниско. В началото на този сезон си поставих различни цели, започнах с различна настройка в главата. А всъщност нещата са същите. След всеки турнир се опитвам да си направя равносметка за начина, по който съм се представил. Търся какво мога да направя по-добре на следващия. И така седмица след седмица. Но никога не знаеш какво може да ти се случи. Възможно е да се контузиш, да се разболееш. В такава ситуация веднага трябва да правиш промени в плановете си в движение, защото сезонът е натоварен“, казва още българската звезда.