Гришо се измъкна от ада срещу анонимен австралиец

0

Григор Димитров бе на на път да започне по ужасяващ начин двубоите си на сингъл за 2018 г. Най-добрият български тенисист трябваше да спаси 2 мачабола, за да отстрани безизвестния до този момент Джон Милман. В крайна сметка Гришо се наложи над 128-я в световната ранглиста с 4:6, 7:6, 6:3.

Григор Димитров трябваше да спасява възможност за пробив още в първия си сервис гейм за сезона, но се справи, за да изравни 1:1. Гришо стигна до 2 възможности за пробив в третия гейм. Съперникът му спаси първата, но при втората българинът бе безпогрешен и поведе с 2:1. Австралиецът обаче моментално върна пробива, а след това и поведе с 3:2. Димитров направи 3 двойни грешки в  шестия гейм, но успя да се измъкне, след като на два пъти трябваше да спасява точка пробив – 3:3. Последва размяна на геймове до 5:4 за Милман. Димитров направи нова двойна грешка, с което даде сетбол на своя съперник, който пък се възползва веднага и поведе с 1:0 сета.

След размяна на геймове в началото на втория сет, Григор успя да пробие и поведе с 3:2, но отново веднага допусна изравняване. След нова размяна на геймове се стигна и до тайбрек. В него австралиецът поведе с 3:0, но Димитров успя да обърне до 4:3 в своя полза. Милман на свой ред записа 2 последователни точки и поведе с 5:4. При 5:5 Григор Димитров допусна минипробив и изостана с 5:6, което означаваше мачпоинт за съперника му. След страхотно разиграване, българинът отрази възможността. Милман отново поведе, но 2 отлични сервиса му помогнаха, за да дръпне с Димитров с 8:7. Австралиецът изравни с ас, но след това прати топката в мрежата за 9:8 в полза на Гришо. Българинът се възползва от тази възможност и след 10:8 изравни сетовете – 1:1.

В началото на решителния сет съперниците взеха своите подавания. При 2:1 за Григор, българинът стигна до точка за пробив. Той се възползва веднага и поведе с 3:1, а след това взе подаването си за 4:1. След размяна на по гейм, Милман трябваше да сервира за оставане в мача и успя. При своето подаване, обаче Григор бе безапелационен и с гейм на 15 затвори мача.

Снимка: twitter.com/brisbanetennis

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]