Гришо полетя към полуфинала в Австралия

0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров затвърди впечатлението, че се намира във формата на

[sociallocker id=5830]

живота си от началото на 2017 година и постигна най-доброто си класиране на Откритото първенство на Австралия след победа над 11-ия в световната ранглиста Давид Гофен и си осигури мач на полуфинала. Българинът се наложи над белгиеца с 6-3, 6-2, 6-4 в Григор продължава с отличното си представяне от началото на годината. Той вече е в серия от 10 мача без загуба – в Бризбейн спечели титлата, а в първия за годината турнир от Големия шлем подобри най-доброто си класиране. През 2014 г. Димитров достигна четвъртфинал, но беше отстранен от Рафаел Надал.

С класирането си за полуфинал той изравнява рекорда си в турнири от Шлема. Той достигна същата фаза през 2014 г. на „Уимбълдън“. Димитров вече има две победи над Гофен, след като през 2014 г. се наложи над белгиеца на Откритото първенство на САЩ.

В мача на централния корт в Мелбърн без съмнение българинът беше по-добър. Той започна първия сет уверено и реализира пробив за 2-0. Белгиецът обаче си върна в петия гейм, но доминацията му продължи за кратко. При 5-3 Димитров реализира още един пробив, с което поведе в резултата.

Втората част отиде в сметката на българина по още по-категоричен начин. Двамата си размениха по един пробив в началото, но с по-стабилната си игра в ключовите моменти, Димитров успя да затвърди преднината си и спечели сета с 6-2.

Григор беше по-добрият на корта и в решителната част, докато Гофен продължаваше да прави грешки. Пробивът за българина дойде в седмия гейм, а след това той нямаше проблеми да завърши сета и да спечели така важния мач.

Следващият съперник на Димитров ще бъде определен от мача между Милош Раонич и Рафаел Надал, които излизат на корта в 10:30.

Полуфиналът на Григор Димитров срещу победителя от мача Раонич – Надал започва в събота от 10:30.

Източник: novsport.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]