Гришо обърна узбекистанец и е на 1/4-финал в Австралия

0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели 1/8-финалния си мач на Australian Open. На

[sociallocker id=5830]

„Маргарет Корт Арина“ той се наложи над Денис Истомин с 3:1 (2:6; 7:6; 6:2; 6:1). По този начин поставеният под №15 българин за втори път в кариерата си успя да достигне до 1/4-финал на Откритото първенство на Австралия. Представителят на Узбекистан Истомин участва с „уайлд кард“. Във втория кръг той сътвори страхотна изненада, елиминирайки шесткратния шампион Новак Джокович.

В първия сет Григор Димитров показа доста колебания. При 3:2 в полза на неговия съперник, той изостана с 0:40 на свой сервиз. Българинът успя да отрази първите 2 точки за пробив, но допусна грешка от форхенд и изостана с 2:4. Узбекистанецът взе своето подаване на нула, преди да осъществи нов пробив и да затвори сета с 6:2.

Вторият сет премина при гейм за гейм. В 11-я Гришо, с малко късмет, стигна до първата си точка за пробив в мача. С десетия си ас обаче, Истомин изравни. Българинът поиска „Ястребово око“, което показа, че топката е закачила линия буквално с милиметър. Узбекът направи двойна грешка и отново трябваше да спасява точка за пробив. С нов ас и два мощни сервиза, обаче той спаси подаването си и поведе с 6:5. Димитров взе своя сервиз гейм и вкара сета в тайбрек. В него Григор стигна до два ранни мини пробива и дръпна с 4:1, а в крайна сметка безпроблемно спечели със 7:2, за да изравни сетовете – 1:1.

Преди началото на третия сет Истомин се хвана за бедрото и поиска медицинско прекъсване. Контузията явно се отрази негативно на играта на узбека и Григор поведе с 3:0 гейма. При 1:3 Истомин стигна до точка за пробив. Българинът обаче се справи с трудната ситуация и поведе с 4:1. В осмия гейм той успя да осъществи нов пробив за 6:2 и 2:1 сета.

Четвъртият сет започна отлично за Григор Димитров. Той взе своето подаване, след което направи пробив на нула за 2:0. До края на двубоя българинът не изпита сериозни затруднения и затвори мача с 6:1.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]