Гришо в Топ 3 на света за 2017 г.

0

Григор Димитров не можа да стигне пър­вия си финал в тур­нир от „Големият шлем“, но е в топ 3 на света.

[sociallocker id=5830]

Най-добрият българ­ски тенисист заема тре­тото място в класацията по точки само от начало­то на сезона. Води рекордьорът по титли от „Големият шлем“ Роджър Федерер (Швейц), втори е Рафаел Надал (Исп), съобщава „24 часа“.

„От толкова дълго време той бе смятан за тенисиста на бъдещето. И ако някога това му е тежало, то е било от пря­кора му (Малкия Федеpep – б.р.). По блестящ начин той се изкачи до топ 10 преди 3 години, но не знаеше какво да прави там. Но сега, като работи с Дани Валверду, 25-годишният Григор успя да изостри талантите си, да управлява волята си, да се забавлява на корта и да изпълнява впечатля­ващи печеливши удари, а освен това овладя темпе­рамента си. Той е по-спо­коен, работи за точките си и много по-здрав фи­зически. Готов е да пре­дизвика големите момчета на върха. Ако не вярвате, попитайте Рафа Надал“, пише в един от ко­ментарите за Димитров.

Националката на Бъл­гария за „Фед къп“ Ели­ца Костова отпадна в третия решителен кръг на квалификациите на турнира на твърди кор­тове в Санкт Петербург (Рус) с награден фонд 776 хиляди долара. Костова претърпя поражение от Щефани Фьогеле 3:6,4:6. Швейцарката, 114-а в световната ранглиста, взе първия сет с единствен пробив в шестия гейм. Във втората част българката навакса ра­нен пробив пасив и успя да изравни за 4:4, но вед­нага след това отново за­губи подаването си и то­ва се оказа решаващо. Костова все пак зарабо­ти 3110 долара и 18 точки за класацията на WTA, в която заема 133-ото мя­сто в момента.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]