Григор учи хората да обичат

0

Спокойно може да се каже, че тенис турнирът в „Арена Арме­ец“ е спортното събитие на Бъл­гария за

[sociallocker id=5830]

годината. Видя се какъв голям ин­терес имат хората към този спорт и това се дължи само на Григор Димитров. Хуба­вото е, че има усмивки. Има желание в българите да бъдат обединени. Макар и само от един спортист.

Да, публиката е критикувана заради невъздържаното си по­ведение, но нека да не забравя­ме две неща. Първо хората оти­ват да гледат спортен сблъсък, а не на опера. И второ – за първи път имаме тенис на такова висо­ко ниво и то с българско учас­тие. Съвсем нормално е всички да се вълнуват и да искат техни­ят любимец да побеждава. Дори и аз трябва да си призная, че по време на мача с Йежи Янович не си сдържах емоциите. Иска­ше ми се да бъда до Григор и да давам инструкции. В такива мо­менти всеки опитва да помогне, с каквото може на спортиста, ко­гото обича. И ако трябва да из­бирам дали Григор да загуби пред културна публика, или да спечели пред невъздържана, за­ради която могат да ни накажат или одумват по света – избирам второто. Защото в тези тежки времена, в които живее бълга­ринът, има нужда от някой, който да го научи да обича. А Гри­гор прави точно това.

Освен това публиката разбра какво е тенис култура и това се видя още на втория мач на Гри­гор. Хората в залата не са хва­нати от гората, за да не могат да запомнят три прости правила за поведение.

Неизбежно е да се направи паралел и с волейболните наци­онали, които също са пълнили зала „Арена Армеец“ до пръсва­не. Всяко едно спортно събитие, което носи положителни емоции трябва да бъде подкрепяно и да не се търси лошата му страна. Хората са жадни за успехи, жадни са за това някой да им вдъхне макар и малко нацио­нално самочувствие. Заради това у нас трябва да се дават пари за големи спортни форуми, за да може българинът поне за няколко дни или седмици в го­дината да се чувства горд и да усеща, че нещо в тази държава се случва.

Източник: Любо Ганев/ в-к „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]