Гонят скандалния бургаски треньор по бокс и от Спортното?

0

Радослав Суслеков може да обере поредния негатив от чутовния гаф, който с колегата си Николай Николов сътвориха. Двамата не заведоха своите възпитаниците на задължителния кантар, преди самия старт на Световното първенство по бокс за младежи до 18 г. в Снакт Петербург. Според различни източници, двамата треньори са пили до рано сутринта и са изпуснали да кажат на момчетата за кантара. Те не са присъствали и на техническата конференция, ден по-рано. По информация на KotaSport.com, има голяма вероятност Радослав Суслеков да бъде отстранен и от работата си в Спортното училище в Бургас. Утре рано сутринта той трябва да се яви при директора на школото, за да дава обяснения за случилото се. Нагласите обаче са, той да не продължи работата си там.

Както вече KotaSport.com информира, по всяка вероятност лицензът на Суслеков също ще бъде отнет. Ако това се случи, бургазлията ще трябва да се прости до живот с кариерата си на треньор по бокс. Ден след като БФБокс отстрани Радослав Суслеков за неопределено време, това направи и бургаският боксов „Победа – Черноморец“. „За нас е недопустимо подобно поведение. Не толерираме такива постъпки и сме категорични в решението си.“- каза изпълнителният директор на клуба Иван Попов.

Същевременно двама от родителите на младите боксьори, които не бяха допуснати до участие в Световното първенство, ще съдят Суслеков. Исковете, които ще бъдат предявени, са за пропуснати ползи. Въпросните родители са с големи финансови възможности и разполагат с мощни адвокатски екипи. Те ще искат Суслеков да плати заради това, че синовете им са загубили шанс за изява, понесли са тежки психологически травми и са поставени в неприятно положение. Сумата, която общо двамата ще искат от бургазлията, е в размер на близо 100 хиляди лева.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК