Гол от центъра не стигна на Лудогорец да бие ЦСКА в шампионския си мач (ВИДЕО)

0

Лудогорец не успя да победи ЦСКА в шампионския си мач. „Орлите” поведоха в края на първото полувреме с фамозен гол на капитана си Светослав Дяков от центъра на терена. През втората част обаче ЦСКА успя да изравни през втората част с попадение на Каранга. Така последният съдийски сигнал прозвуча при 1:1. След края на двубоя предстои награждаване на разградчани с шампионската титла на България.

В началните минути Марселиньо стреля слабо и не затрудни Китанов. Малко по-късно Каранга стреля  в аут от малък ъгъл. Кешеру за малко да открие резултата от фаул, но топката премина до лявата греда. Каранга пък с глава стреля право в Ренан. Пино нанесе удар извън наказателното поле, преминал до дясната греда. Десподов изпълни добре фаул, но малко над вратата. Същото по-късно стори и Марселиньо. Кешеру стреля опасно, но в аут. И когато полувремето отиваше към нулево равенство, капитанът на ЦСКА Борислав Чорбаджийски сгреши фатално. Бранителят се замота и притиснат от Кешеру не успя да върне добре към Китанов. Вратарят напусна наказателното си поле и изчисти пред краката на румънеца. Топката обаче попадна у Дяков, който с невероятен удар от центъра на терена прехвърли излезлия Китанов, пращайки кълбото в мрежата му за 1:0.

15 секунди след подновяването на играта, ЦСКА направи фрапантен пропуск. Десподов остана сам срещу вратаря, но Ренан спаси удара му. В 63-ата минута Десподов проби и стреля, топката рикошира в крака на Паломино и попадна у Каранга. Нападателят от 2 метра на празна врата нямаше как да сгреши – 1:1. Само 4 минути по-късно Лудогорец като по чудо не възстанови аванса си. Китанов се намеси неубедително след центриране от фаул. Топката попадна у Кафу, който от чиста позиция стреля до дясната греда. Каранга пък с глава можеше да направи пълен обрат, но не бе прецизен.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК