Голямо признание за Попето в Русия: Без него Спартак нямаше да е шампион!

0
-
-

Как Ивелин Попов ще се впише в Рубин /Казан/ и тактиката на старши треньора Курбан Бердиев?, пита риторично „Советский спорт“ с добавката, че старши треньорът пък на Спартак Масимо Карера ще има проблеми в средната линия.

Спартаконци пратиха под наем в столицата на Татарстан най-добрия български футболист през 2017 година. „За две години и половина Попов записа за Спартак общо 76 мача, но така и не се успя да се утвърди като твърд титуляр. Да не забравяме обаче, че през миналата година бе с принос за титлата на спартаковци. След негови голове или подавания отборът спечели 15 точки. Не е толкова малко. Тогава вкара 6 гола. Каква е разликата? Бившият старши треньор Дмитрий Алейничев нямаше толкова варианти в халфовата линия.

Затова и българинът получи възможност за изява и доказателстната са в неговите 2333 минути игрово време. През последния сезон те бяха доста по-малко – 708 минути, като само в 8 мача Попов бе титуляр“, пише изданието, като припомня най-красивите голове на капитана на националния отбор.