Гласят Янев за треньор на Берое

0
-
-

Христо Янев, който стартира за големия футбол от стадиона под Аязмото, е един от основните варианти за нов треньор на Берое от лятото, твърди в-к „Меридиан мач“. Специалистът, който към днешна дата води Нефтохимик, почти сигурно ще напусне Бургас в края на сезона, защото има солидни разногласия с ръководството и част от футболистите. Настоящият треньор на Берое Ферарио Спасов пък е сложен на дузпата. Феро на 99 процента ще напусне клуба, дори ако „зелените“ обърнат днес Ботев в мача реванш. Припомняме, че пловдивчани удариха „зелените“ с 3:0 в първата среща, а след нея Спасов засипа футболистите си с критики.

Феро беше пред изгонване и по-рано през сезона, но късметлийка победа над Левски го остави в клуба.
За поста на Ферарио Спасов се спрягат и още няколко имена. Логично в списъка е и това на Илиан Илиев, който постоянно е вариант за треньор на отбора. Той обаче е в сложна ситуация заради договор с казахстанския Алтай, който местната федерация не допусна в елита. Към днешна дата Илиан чака развитие по въпроса, а според запознати най-вероятно той  ще си вземе от Алтай полагащите му се според договора заплати.

Спряга се името и на Александър Томаш за заместник на Ферарио Спасов. Настоящият наставник на Верея веднъж вече е отказал оферта от Берое, а най-вероятно това ще стане отново, защото вторият тим в Стара Загора се представи много силно през сезона и дори има шансове да играе в Европа.

Иначе в сряда вечер под Аязмото имаше среща между отбрани фенове, част от ръководството и Фераиро Спасов. На сбирката са се обсъждали мерки, които трябва да се вземат, за да може Берое да се стабилизира и подобри играта си. Срещата е преминала в добър тон и без излишни емоции или изблици. Както е известно, агитката привика футболистите след срамната загуба с 0:3 от Ботев понеделник и им поиска обяснение за слабата игра. И накрая припомняме, че именно след загуба от Ботев (Пд) с 3:4 под Аязмото през месец октомври 2016,  тогавашният треньор на Берое Александър Димитров под натиск от феновете бе принуден да подаде оставка и напусне старозагорския клуб.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК