Георги Атанасов за отнетия евролиценз на ЦСКА: Брутална маневра на доносниците от БФС и шайката комисионери

0
-
-

Един от най-отявлените застъпници за ЦСКА Георги Атанасов говори по темата с отнетия евролиценз на „армейците“. Ето какво каза той пред „Тема спорт“:

Как си обяснявате изваждането на ЦСКА от жребия за Лига Европа, минути преди неговото начало?

Обяснявам си само по един начин – c брутална маневра от страна на доносниците от БФС и шайката комисионери като един боядисан псевдоюрист, които в дните преди развръзката показаха, че ще направят всичко възможно, за да попречат на 31-кратните шампиони. Съвсем очаквана бе насоката на мръсната кампания, след като 48 часа преди съдбоносния понеделник на 19 юни заместник-изпълнителният директор на БФС Пабел Колев публично обиждаше червените привърженици и се кълнеше в първоначалното ембарго на УЕФА. Докато споменатият по-горе комисионер съветваше шефовете на Дунав как да прецакат армейците. Трябва да бъде ясно, че УЕФА взима своите решения най-вече на базата на информацията от националните футболни централи. И точно по тази причина прясно регистрираният съвършено нов субект ФКСБ, който замести Стяуа с напълно нова емблема, спокойно ще си играе в Европа, защото румънските футболни фактори са национално отговорни и пазят своята гордост Стяуа. За разлика от нашенските нечистоплътни доносници и подлоги. Те са готови и да се „потурчат“ само и само да навредят на ЦСКА.

Допускате ли, че това развитие може да се дължи на доноси срещу клуба?

Не само допускам, че става въпрос за донос, а съм сигурен. Тарикатите от Нион са заети да разпределят най-вече парите от златната баница на най-популярния спорт и въобще не се интересуват от вътрешните подробности в една или друга държава. Всички злини, изсипани върху ЦСКА сега, а също и през 2008 година, се дължат на тукашни еничари. Нищо чудно след известно време някой от чиновниците в Нион да изплюе камъчето, както се случи след Лицензгейт преди 9 години, когато се разбра, че интригата тръгва от България.

В каква посока трябва да поеме ЦСКА след отказа на УЕФА да участва в Лига Европа?

Посоката е само една – укрепване на отбора, тотална подкрепа от страна на публиката и преследване на шампионската титла. В същото време още отсега трябва да се предприемат всички юридически стъпки за намаляване на дисквалификацията от евротурнирите, за да може догодина по това време ЦСКА да се завърне на своето историческо място в Европа. Дано това стане и с 32-рата шампионска титла. Както гласи една мъдрост -което не ни убива, ни прави по-силни. Затова нека Червена България да се въоръжи с търпение, воля и непримиримост, защото, както се видя, войната с мафията никак не е лесна. Тук е моментът да изразя своето мнение, че футболният клуб от Парка на свободата, който най-сетне функционира като една пълноценна професионална структура, трябва да заведе дело за морални и материални щети срещу всички, които до последно работеха срещу интересите на ЦСКА и неговите привърженици. Тук става въпрос не само за финансови измерения, макар че загубите от участието в Европа са безспорни, а и за морална правота и достойнство, които нямат цена. Смятам, че събитията от понеделник ще имат отражение върху селекцията, но и съм убеден, че човек като Гриша Ганчев ще следва с два пъти по-голяма амбиция своите цели и така, както е изпълнил всички начертани задачи до този момент, ще спечели и следващите битки. Излишно е да повтарям, но клубът е налице и е стабилизиран, базата се подобрява, школата безспорно е във възход, представителният отбор вкарва тройка след тройка на вечния съперник и преследва по петите абонирания любимец на перуките от БФС. Също така емблемата и активите на предишното АД се прибират в дома си. А предстои и търгът за базите, който няма как да завърши с друг резултат освен единствено възможния по закон и морал в полза на неделимия клуб от „Армията“. Така че Гриша Ганчев изпълни на 100% програмата, която бе набелязал, и нямам никакви съмнения, че добрите дни предстоят въпреки безкрайната война срещу ЦСКА, водена от знайни и незнайни негодници.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК