В края на учебната година – футболен спектакъл „Звездичка“

0

ДФК „Звездичка“ показа за пореден път какъв е пътя за развитието на детско- юношеските школи. Тренировъчният процес на новоизградените комплекси в Бургас и вътрешните шампионати не са достатъчни за израстването на подрастващото поколение.

По утвърден модел на водещите футболни сили, бургаската школа заложи на клубната си политика за вътрешноотборен градски турнир- между самите възпитаници. Той бе изключително интригуващ и привлече вниманието на специалистите. Много деца се откроиха и очароваха със спортна злоба, себераздаване и умения на зеления килим на „Звездичка Арена“. Участие взеха възрастовите групи между първи и четвърти клас.

Шампиони станаха възпитаниците на СУ „Константин Петканов“ с треньор Георги Цъцаров. Втори се наредиха момчетата от НБУ„Михаил Лъкатник“ с треньор Пламен Димитров, а трети е отборът на „Христо Ботев“ от квартал Сарафово с треньор Петър Колев. Награди бяха осигурени за всички участници.

„За нас всички деца са победители, защото през цялата учебна година се стараха и бяха постоянни в своите тренировки. Видя се, че има напредък при всички тях, това е най-важното. Сега предстои турнирът за детските градини и всички са в огромно очакване. Тази седмица през събота и неделя ще се изиграят квалификациите, а неделя в късния след обяд – финалите. Каним всички приятели на спорта на Звездичка Арена в Славейков, за да се забавляваме докато спортуваме с малките футболисти“, каза заместник- председателят на футболната школа от морския град Христо Алексиев. През тази година тя празнува шестгодишен рожден ден. Превърна се в символ на футболното прераждане у нас.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК