В Италия се скъсаха да хвалят национал на България, сравниха го с най-добрия защитник в света

0

Централният защитник Петко Христов получи изключително признание от calcio.it и сравнение с Тиаго Силва, което не само дава надежди за бляскава кариера, но и задължава 18-годишният младежки национал.

Ето какво пише изданието, а преводът е на prosport.bg:

„Тази седмица фокусираме вниманието си върху младите таланти на италианския футбол, готови да експлодират и да станат звездите на следващия сезон в Серия А. Днес ще говорим за българина Христов от Фиорентина, талант от националния отбор до 21 години на Здравков и в когото Корвино (б.р. – Панталео Корвино, Генерален директор на Фиорентина) се влюби по време на Европейското първенство до 19 години в Грузия. Удар за 1,7 милиона евро, с който момчето пристигна, готов да израсне под ръководството на господин Биджика и след това да се качи в първия отбор. Има всички обещаващи качества.

Сега да кажем някои любопитни неща за младия централен защитник на виолетовите

Около Петко Христов е тихо, но истината е, че той е една от най-големите перспективи на лилавата детска градина. Не е изненадващо, че е привлякъл вниманието на Панталео Корвино, който исторически е доказано, че има нюх за откриване на млади таланти.