Възпитаниците на Гергана Апостолова се завърнаха с 9 медала от Държавното по Киокушин карате

0

Възпитаниците на Гергана Апостолова- Костова се завърнаха с 2 златни,3 сребърни и 4 бронзови медала от Отвореното Държавно Първенство по Киокушин Карате за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани в Монтана.

В първенството са взели участие 71 каратеки, възпитаници на клубове от страната от градовете: Пловдив, Бургас, Айтос, Ямбол, Силистра, Варна и Монтана, членове на БКА – ИКО България, оглавявана от Световния Шампион Шихан Емил Костов.

Състезанието, в което взеха участие и национални състезатели от Сърбия и Черна гора, бе официално открито от кмета на гр. Монтана – г-н Златко Живков. Сред официалните гости на Турнира бяха още: г-н Стефан Христов – изпълнителен директор на ЕКОТОИ за България, както и президента на Сръбската Киокушин Федерация – сенсей Зарко Петкович.

Съорганизатор на мероприятието бе клубът – домакин „СПОРТЕН КАРАТЕ КЛУБ МОНТАНА“ с председател сенпай Петко Енчевски.

От клуба на Двукратната Световна Шампионка на ката, призови места спечелиха:
I – во място – Живко Желев
I – во място – Събина Жекова
II – ро място- Валентин Желев
II – ро място- Ния Петрова
II – ро място- Николай Пенев
III-то място- Роман Антоненко
III-то място- Добромир Янев
III-то място- Кирил Домрачев
III-то място- Станислав Дюлгерски
IV-то място- Артьом Прудников
IV-то място- Антония Колева
IV-то място- Станислав Комитов

Преди финалните срещи се състояха демонстративни боеве между състезатели на Сърбия и България, шампиони при децата в Национални Първенства, сред които бяха и възпитаници на бургаския клуб „КИОКУШИН СПИРИТ“.

Бяха раздадени много награди, сред които и традиционните специални награди:

Награда за „най-техничен състезател“ на Първенството бе връчена на Богомил Костов от СК“ИЧИ ГЕКИ ВАРНА“, а награда за „най-голям боен дух“ спечели Събина Жекова от СКК“КИОКУШИН СПИРИТ“ Бургас. С КУПАТА на гр. Монтана бе удостоен възпитаника на клуба домакин – Марин Енчевски.

През настъпващата седмица предстоят нови предизвикателства за бургаските каратеки. В сряда двама от състезателите „КИОКУШИН СПИРИТ“ заминават с Гергана Апостолова за Япония, където ще се проведе 6-тото Световно Първенство за мъже и жени, и Международно Първенство за деца, юноши, девойки и ветерани.

Националният отбор на БКА – ИКО България ще бъде съпроводен от световния шампион – шихан Емил Костов.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК