Втори опит за смяна в управата на Левски днес

0

Днес ще се състои отложе­ното от 3 февруари извънред­но Общо събрание на ПФК Левс­ки. То ще е в Зала 6 на

[sociallocker id=5830]

НДК, ка­то регистрацията на акционе­рите ще започне в 9:00 часа. В дневния ред има три точки. Първата е смяна на Устава на дружеството. Втората пред­вижда рокади в Надзорния съ­вет на Левски. Собственикът Спас Русев посочи, че в него ще влезе легенда на клуба. Вече се завъртя името на Даниел Бори­миров, който от миналата седмица е не само спортен ди­ректор, а и притежател на го­ляма част от акциите на клуба. Обсъждана е била кандидатура­та на бившия защитник на ти­ма Веселин Балевски… Очаква се от НС да излезе Деян Петков.

На Общото събрание тряб­ва да се разбере финансовото състояние на клуба, в какъв точно размер са дълговете, както и какъв процент от дя­ловете на Спас Русев са преми­нали в ръцете на Даниел Бори­миров. Очаква се Русев вече да притежава по-малко от 50%, 10% са във фенското сдружение Тръст „Синя България“, а клубът има и около хиляда дребни акци­онери.

Вчера спортният директор на Левски Даниел Боримиров се извини на феновете на тима за безобразната игра и загубата от Пирин. Шефът стори това снощи по време на шоуто „Обе­динени в името на Лебски“, кое­то се състоя в зала „Универсиа­да“ пред едва 450 зрители. По време на събитието бяха представени футболният, бас­кетболният, волейболният и този по футзал отбори на си­ните. Най-вероятно заради ло­шия вкус от представянето в Благоевград залата бе полупразна. Наложи се Борими­ров да се извинява на запалян­ковците в нея. Той обяви, че който си е закупил билет, ще може да влезе с него и на стади­он „VIVACOM Арена Георги Ас­парухов“ в домакинството на Локомотив Горна Оряховица. Мачът от 21-ия кръг на Първа лига е в събота, 25 февруари, от 17:30 часа.

Иначе на събитието освен представяне на тимовете имаше и мачлета на малки вра­тички, в които се включиха спортистите на сините. А от трибуните аплодираше изпъл­нителният директор на фут­болния клуб Диана Иванова.

Преди тържеството отбо­рите поднесоха венци на па­метника на Апостола на свобо­дата Васил Левски в столицата по случай 144 години от обесва­нето му.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]