Вратар на Черноморец тръгва да линчува с юмруци съдия, обезкървил Созопол, пита го колко пари е взел (ВИДЕО)

0

В два поредна кръга от Втора лига, Созопол е сериозно ощетен от съдийско естество. Вчера „небесносините“ бяха сериозно порязани от Георги Кабаков при загубата с 1:3 от Локомотив (Горна Оряховица). В предишни кръг пък морският тим гостува в Ловеч на местния Литекс. Тогава главният съдия Ангел Ангелов вдигна цели три червени картон на футболистите на Румен Димов, с което на практика обезкърви тима за двубоя с „железничарите“.

Справка в не толкова далечното минало показва любопитна случка, в която Ангел Ангелов свири мач на Литекс с друг морски отбор – бургаският Черноморец.

На 25 април 2010 година, отборът на Литекс печели домакинството си на Черноморец (Бургас) с 2:0 в мач от XXVII кръг на „А” група. Това е седмият двубой на тима от Ловеч под ръководството на Ангел Ангелов. В тези срещи „оранжевите“ нямат загуба – 6 победи и 1 равен.

Резултатът на градския стадион в Ловеч е открит от капитана на домакините Ивелин Попов в 69-ата минута, а 10 минути по-късно Нифлор удвоява от дузпа. Ангел Ангелов оставя Черноморец с човек по-малко в 48-ата минута, когато Хайри получи втори жълт картон. Борел с недвусмислен знак с ръка запитва рефера колко пари е взел, за да свири по подобен начин. След края на мача вратарят на “акулите” тръгва да линчува съдията с юмруци, за което получава червен картон.

Старши треньорът на Черноморец по това време Красимир Балъков хвърли главната вина за загубата именно върху съдията.

„Мисля, че червеният картон бе ключов, останахме с 10 човека и с един хомогенен и добър отбор с 10 човека е трудно да се играе. Въпреки това имахме своите шансове. Не мога да коментирам сцената с Траян Дянков, но тя беше второто решаващо нещо за победата на Литекс. Не знам защо, но за кой ли път не завършваме мача с Литекс с 11 човека, жалко”, заяви Балъков.

Относно ситуацията след края на мача, в която Паскал Борел напада съдийската тройка, Балъков коментира: „Вие чухте ли го Паскал Борел? Защо спекулирате пред цяла България. Както не сте чули, и аз не съм го чул. Паскал Борел е шампион на Германия и има 200 мача в Бундеслигата. За да се случи нещо подобно, значи нещо го е изнервило”. „Енис (Хайри) ми каза, че три пъти Нифлор го е наплюл, за да реагира така. Като те наплюят три пъти и съдията не прави нищо, излизаш извън нерви. Мисля, че съдията предреши мача”, завърши Балъков.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК